Ένα Tesla Model 3 έκανε ρεκόρ διάσχισης της Αμερικής

Σχετικά άρθρα

‘Η αλλιώς έγινε το πιο γρήγορο ηλεκτρικό μοντέλο που ολοκλήρωσε το Cannonball Run. Τι εστί Cannonball Run; Η διάσχιση της Αμερικής, με εκκίνηση το Portofino Inn στην παραλία Redondo της Καλιφόρνια και τερματισμό το γκαράζ Red Ball στη Νέα Υόρκη. Η συνολική απόσταση είναι 2.860 μίλια, ήτοι 4.604 χλμ.

Ο δημοσιογράφος Alex Roy μαζί με τον ιδιοκτήτη του Tesla Model 3, Daniel Zorrilla, ολοκλήρωσαν την διαδρομή σε 50 ώρες, 16 λεπτά και 23 δευτ., καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ, που ήταν 51 ώρες και 17 λεπτά. Το συγκεκριμένου μπλε Model 3 είναι ένα από τα πρώτα που παραδόθηκαν σε ιδιώτες, και εφοδιάζεται με αεροδυναμικές ζάντες, που βελτιώνουν κατά 10% την αυτονομία. Αυτή, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας των Η.Π.Α. (EPA), φτάνει τα 310 μίλια (499 χλμ.).

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσο γρήγορα οδήγησε το δίδυμο, αν και στο Cannonball Run υπάρχει ο περίφημος κανόνας “ότι δεν υπάρχουν κανόνες”, αλλά ο συνολικός χρόνος φαίνεται ότι περιλαμβάνει και τις φορτίσεις της μπαταρίας, δεδομένου ότι η μέση ταχύτητα ήταν 56,9 μίλια/ώρα (91,6 χλμ/ώρα), με το συνολικό κόστος για την φόρτιση να ήταν μόνο 100,95 δολάρια. Αυτό είναι εντυπωσιακά μικρό, καθώς με ένα βενζινοκίνητο sedan και με ταχύτητα 80 ή 90 μίλια/ώρα θα κόστιζε τέσσερις φορές περισσότερο σε καύσιμα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...