Τα φώτα στους δρόμους της Νορβηγίας ανάβουν μόλις περάσει αυτοκίνητο

Σχετικά άρθρα

Μετά την ενδοδαπέδια θέρμανση των δρόμων, η Νορβηγία πρωτοπορεί και πάλι. Αυτή τη φορά για χάρη της εξοικονόμησης ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο έξω από το Όσλο έχει εγκατασταθεί σε ένα σημείο του οδικού της δικτύου, μήκους πέντε χιλιομέτρων, ένα “έξυπνο” σύστημα φωτισμού. Οι κολόνες των λαπτήρων διαθέτουν αισθητήρες κίνησης, και έτσι τα LED φώτα του δρόμου φωτίζουν αυτόματα σε πλήρη ισχύ, μόλις αντιληφθούν ένα όχημα, ενώ “σβήνουν” στο 20% όταν αυτό περάσει από το σημείο.

Το σύστημα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, και αν στεφθούν με επιτυχία οι δοκιμές του, το κράτος θα τοποθετήσει το σύστημα και σε άλλες περιοχές, στοχεύοντας έτσι να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση ρεύματος, και αντίστοιχα να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων. Σύμφωνα με την εταιρία που τοποθετεί το εν λόγω σύστημα, η απόσβεση του κόστους μπορεί να γίνει σε 4,5 χρόνια λειτουργίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...