Η Rolls-Royce στην αντιπροσωπεία της στο Λονδίνο δίπλα από τα αυτοκίνητά της έχει βάλει προς πώληση και μια πολύ ιδιαίτερη καρέκλα. Ονομάζεται Elysium-R και πωλείται έναντι του ποσού των 38.000 βρετανικών λιρών (43.000 ευρώ περίπου).;

Η καρέκλα είναι κατασκευασμένη από μαύρο δέρμα αλανίνης, έχοντας αρκετά χρωμιομένα μέρη, μαύρη βάση από ανοξείδωτο χάλυβα, χρυσό πλαίσιο, και μαλακά υποβραχιόνια.

Διαθέτει έναν μοναδικό μηχανισμό, μέσω του οποίου αυτός που κάθετε πάνω της, μπορεί να βρει την ιδανική θέση μετατοπίζοντας το βάρος του, ενώ παράλληλα μιμείται τις συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Μόλις 18 τέτοιες καρέκλες θα κατασκευαστούν σε όλο τον κόσμο και πιστεύεις κανείς πως δεν θα βρούνε ιδιοκτήτη;

Στις σχετικές ειδήσεις, η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, μέσω του Peter Schwarzenbauer, έκανε γνωστό πως σίγουρα στο μέλλον θα προσφέρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Ήδη αρκετοί πελάτες της ζητούν από την εταιρία να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό μοντέλο, αλλά ο Schwarzenbauer ξεκαθαρίζει πως αυτό θα χρειαστεί ακόμη κάποιο χρόνο για να γίνει πραγματικότητα.

Ο κυριότερος λόγος είναι πως η νέα πλατφόρμα της εταιρίας, η Architecture of Luxury, δεν μπορεί να φιλοξενήσει έναν ηλεκτροκινητήρα και έτσι θα χρειαστεί να δημιουργήσουν μια διαφορετική έκδοση της. Όταν το μοντέλο βγει στην αγορά, θα προσφέρει αυτονομία μεταξύ 500-600 χλμ.