Οι Nasser Al-Attiyah και Federico Villagra πήραν φόρα αλλά ήταν οι Srephane Peterhansel και Eduard Nikolaev που πήραν την πρωτοπορία στη γενική κατάταξη στις κατηγορίες των αυτοκινήτων και των φορτηγών.

Η Stage 3 του 2018 Dakar Rally ήταν η πρώτη μεγάλου μήκους ειδική διαδρομή του φετινού αγώνα. Με 208 χιλιόμετρα απλής διαδρομής και 296 χιλιόμετρα χρονομετρημένης, ανάμεσα στους αμμόλοφους της ερήμου Ica, στο δρόμο από το Pisco στο San Juan de Marcona στο Περού.

Οι Sam Sunderland και Nasser Al-Attiyah πήραν αμφότεροι τη δεύτερη φετινή τους πρωτιά. Δες παραπάνω το Dakar Daily Show του Red Bull TV και διάβασε παρακάτω όλα όσα συνέβησαν στην τρίτη ημέρα δράσης.

1Αυτοκίνητα

Μετά από μία μέτρια μέρα, ο Al-Attiyah επέστρεψε στις επιτυχίες. Οι Λέοντες της Peugeot ακολούθησαν αλλά ολοκληρώνοντας την ειδική δεύτερος, τέσσερα λεπτά πίσω από τον οδηγό από το Κατάρ, ο Stephane Peterhansel πέρασε στην κορυφή της γενικής κατάταξης.

Τρίτος ήταν ο νικητής του 2010 Carlos Sainz, με τους Cyril Despres και Sebastien Loeb να ακολουθούν από κοντά. Εν τω μεταξύ ο Nani Roma μιμήθηκε τον Bryce Menzies, αναποδογυρίζοντας το MINI του. Όμως σε αντίθεση με τον Αμερικανό, κατάφερε να ολοκληρώσει την ειδική παρότι είχε τραυματιστεί στο κεφάλι και τον αυχένα.

2Μοτοσυκλέτες

Ο Sam Sundeland συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα, προσθέτοντας μία ακόμα ειδική στο ενεργητικό του. Ο Βρετανός αναβάτης της KTM είναι πλέον τρία λεπτά μπροστά από τον δεύτερο, Kevin Benavides, που ήταν τρία λεπτά πίσω του. Ωστόσο ο Αργεντινός απέδωσε εξαιρετικά. Ο Toby Price πήρε την τρίτη θέση αν και κάποια στιγμή ήταν ταχύτερος του Sunderland. Ο νικητής της προηγούμενης ειδικής, Joan Barreda, έκανε ένα λάθος πλοήγησης που τον έριξε 24ο, περισσότερα από 27 λεπτά πίσω από τον Sunderland.

3Quads

Ο Ignacio Casale της Yamaha έκανε το 3 στα 3, δείχνοντας άπιαστος στο ξεκίνημα του φετινού Dakar. Στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Χιλιανό, είναι ήταν ο Περουβιανός Alexis Hernández, τον οποίο ακολούθησε ο Sergei Kariakin που παραμένει ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Casale στη γενική αν και περισσότερα από 30 λεπτά πίσω του. Την τετράδα συμπλήρωσε ο Αργεντινός Pablo Copetti, με τη Yamaha να κάνει κατάληψη στο Top4 της κατηγορίας.

4Φορτηγά

Ο Federico Villagra πανηγύρισε την πρώτη φετινή του νίκη σε stage του Dakar Rally, προσπερνώντας τον Eduard Nikolaev στα τελευταία χιλιόμετρα και περνώντας τη γραμμή του τερματισμού 35 δευτερόλεπτα πριν από τον Ρώσο. Ωστόσο ο Nikolaev εξακολουθεί να προηγείται στη γενική κατάταξη, με τον Ayrat Mardeev να πλησιάζει.