Δε ξέρω αν σου έχει συμβεί να βρίσκεσαι σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα και να πλησιάζεις σε διάβαση πεζών, εκεί όπου ως δια μαγείας τα αυτοκίνητα σταματάνε για να περάσεις. Κάτι που αποδεδειγμένα και χωρίς κανένα ενδοιασμό, οι Έλληνες οδηγοί δεν ξέρουν τι σημαίνουν αυτές οι “γραμμές ζέβρας” στον δρόμο.

Κάποιες χώρες, όπως η Ισλανδίας και η Ινδία, έχουν σκεφτεί μια εξαιρετικά έξυπνη και πολύ πρωτότυπη ιδέα, ώστε να αποτρέπει τα ατυχήματα και να κάνει τους οδηγούς να αντιλαμβάνονται πιο γρήγορα και πιο έντονα τις διαβάσεις στους δρόμους.

Οι διαβάσεις είναι πλέον τρισδιάστατες, μέσω οπτικής ψευδαίσθησης, και αυτές μοιάζουν με τις συνηθισμένες διαβάσεις, αλλά φαίνεται ότι “επιπλέουν”.

Και να που μια πόλη στην Ελλάδα αντιγράφει κάτι καλό. Και αυτό γιατί ο δήμος της Νάουσας ακολούθησε τo παράδειγμα και σε συνεργασία με την Lobart προχώρησαν στην δημιουργία 3D διαβάσεων

Η ιδέα ήταν του δήμαρχου, Νικόλαου Κουτσογιάνη και του αντιδήμαρχου, Σταύρου Βαλσαμίδη και αναμένεται να σχεδιαστούν και σε άλλα σημεία της πόλης.