Η PSA ετοιμάζεται να προχωρήσει σε απολύσεις τόσο σε εργοστάσιά της στη Γαλλία, όσο και στην Αγγλία.

Συγκεκριμένα, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να περικόψει 1.300 θέσεις εργασίας στη Γαλλία το 2018 μέσω μιας νέας μορφής εθελούσιων περικοπών που εισήγαγε ο πρόεδρος Emmanuel Macron.

Αυτό ανακοίνωσε ο ηγέτης του σωματείου εργαζομένων CFTC, Franck Don, με τις περικοπές να είναι μέρος των 2.200 εθελοντικών αποχωρήσεων που προγραμματιζόταν φέτος, έναντι των 2.,670 το 2017. Η PSA είναι μεταξύ λίγων εταιρειών που έχουν ανακοινώσει ότι θα αξιοποιήσουν τα νέα μέτρα ευέλικτης εργασίας που παρουσιάστηκαν με διάταγμα μέσα σε μήνες από την εκλογή του Macron τον περασμένο Μάιο.

Οι Γάλλοι παράλληλα θα απολύσουν επιπλέον 250 υπαλλήλους που εργάζονται στο εργοστάσιο της Vauxhall στο Port Ellesmere της Μεγάλης Βρετανίας. Να θυμίσω πως η PSA τον περασμένο Οκτώβριο είχε ανακοινώσει την απόλυση ακόμη 400 εργαζομένων από το συγκεκριμένο εργοστάσιο. Πλέον το συγκεκριμένο εργοστάσιο λειτουργεί μονάχα με μια βάρδια

  • Dentdim

    Να στέλνεις κόσμο σπιτι του εστω κ με εθελούσια δεν είναι κ το καλύτερο.Ως πολύ ευχαριστημένος κάτοχος Peugeot θα ήθελα να δω ένα 308 gti που να κοντράρει επιτελους το type R ,ενα ισχυρότερο 308 στην μεγαλη κατηγορία των rs3 & a45 και επιτέλους 4κινηση στα suv της.Αν οχι σε αυτά της Peugeot τότε σε αυτά της opel που έχει κ μια ιστορία στην 4κινηση .Ευχαρίστως θα κοιτούσα ενα 4κινητο grandland x που θα στόχευε στο jeep compass με καλυτερη τιμή. Εχουν υλικό στα χερια τους πολυ καλο οι άνθρωποι της psa ας ελπισουμε να τα καταφερουν .