Τα πιο ασφαλή και τα πιο επικίνδυνα αυτοκίνητα του 2017

Σχετικά άρθρα

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Euro NCAP ανακοίνωσε τα ασφαλέστερα ανά κατηγορία αυτοκίνητα για το 2017 τα οποία προτείνει μάλιστα για αγορά.

Φέτος ο οργανισμός έκανε δοκιμές σε 69 αυτοκίνητα με τα μοντέλα που κερδίζουν τον τίτλο “Best in Class Cars of 2017” είναι τα Volkswagen Arteon, Volvo XC60, Volkswagen T-Roc, Volkswagen Polo, Opel Crossland X, Subaru XV και Subaru Impreza, τα οποία και φυσικά έχουν αποσπάσει 5 αστέρια.

  • Executive: Volkswagen Arteon
  • Large Off-Road: Volvo XC60
  • Small Off-Road: Volkswagen T-Roc
  • Supermini: Volkswagen Polo
  • Small MPV: Opel Crossland X
  • Small Family Car: Subaru XV και Subaru Impreza

Συγκεκριμένα το Volkswagen Arteon συγκέντρωσε 96% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 85% στη προστασία παιδιών, 85% στη προστασία πεζών και 82% στα συστήματα ασφαλείας.

Το Volvo XC60 πήρε 98% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 87% στη προστασία παιδιών, 76% στη προστασία πεζών και 95% στα συστήματα ασφαλείας.

Το VW T-Roc βαθμολογήθηκε με 96% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 87% στη προστασία παιδιών, 79% στη προστασία πεζών και 71% στα συστήματα ασφαλείας.

Το VW Polo βαθμολογήθηκε με 96% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 85% στη προστασία παιδιών, 76% στη προστασία πεζών και 59% στα συστήματα ασφαλείας.

Το Opel Crossland X αξιολογήθηκε με 85% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 84% στη προστασία παιδιών, 62% στη προστασία πεζών και 57% στα συστήματα ασφαλείας.

Τέλος τα Subaru XV και Subaru Impreza βαθμολογήθηκαν με 94% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 89% στη προστασία παιδιών, 82% στη προστασία πεζών (84% το XV) και 68% στα συστήματα ασφαλείας.

Από την άλλη, το χειρότερο μοντέλο που δοκίμασε φέτος το Euro NCAP είναι το Fiat Pundo που πήρε 0 αστέρια ασφαλείας. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις σε αυτό το PDF.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Ουάσιγκτον: Αντιμέτωποι με περιοριστές ταχύτητας οι οδηγοί που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας

Οι αρχές της Ουάσιγκτον αποφάσισαν να επιτρέψουν την τοποθέτηση περιοριστών ταχύτητας στα αυτοκίνητα των οδηγών εκείνων που έχουν καταδικαστεί για σοβαρές παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας. Σύμφωνα...
Autoblog.gr