Η Renault Sport μόλις ανακοίνωσε το λανσάρισμα το -περιορισμένης παραγωγής- Clio RS.18. Παίρνει το όνομα του από το νέο μονοθέσιο που θα παρουσιάσει η αγωνιστική ομάδα Renault Sport Formula One Team της γαλλικής εταιρίας για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, την F1.

Η ειδική έκδοση βασίζεται στο Clio RS 220 EDC Trophy, την πιο δυνατή έκδοση του μοντέλου, και οι όποιες αλλαγές εντοπίζονται στο αισθητικό κομμάτι, εκτός από την εξάτμιση της Akrapvoic, που εδώ είναι στάνταρ. Είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα, και διαθέτει κίτρινες λεπτομέρειες στον εμπρός προφυλακτήρα, καθώς και στα πλευρικά προστατευτικά.

Το Clio RS διαθέτει LED φωτιστικά σώματα και νέες ζάντες 18 ιντσών, με τον 1.600αρη turbo κινητήρα να παράγει 220 άλογα και 280 Nm. Το Clio RS.18 πατάει σε χαμηλότερες αναρτήσεις κατά 20 χλστ. μπροστά και 10 χλστ., με τον κινητήρα να συνδυάζεται με το εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με paddles στο τιμόνι, κάνοντας τα 0-100 χλμ/ώρα σε 6,6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 235 χλμ/ώρα.

Φυσικά υπάρχουν τα απαραίτητα λογότυπα στις πόρτες, ειδικά γραφικά στην οροφή του αυτοκινήτου, ενώ στη καμπίνα θα βρεις το ταμπελάκι με τον αύξοντα αριθμό του μοντέλου, ενώ στους αεραγωγούς υπάρχει επένδυση με look carbon.