Το πρόβλημα του Kubica ίσως έγκειται στα ελαστικά

Σχετικά άρθρα

Εντός του μήνα θα πρέπει να περιμένουμε την ανακοίνωση της Williams για τον team-mate του Lance Stroll το 2018. Κι ενώ οι περισσότεροι από εμάς θα θέλαμε τον Robert Kubica στη θέση του επίσημου οδηγού, δε θα πρέπει να κρύβουμε το γεγονός ότι ο Sergey Sirotkin είναι το φαβορί έναντι του άτυχου Πολωνού.

Πρόσφατα, στις δοκιμές του Abu Dhabi, και οι δύο μπήκαν στην FW40. Ο Kubica έδειξε γρήγορος, ωστόσο το πρόβλημα για τη Williams ίσως κρύβεται πιο βαθιά από τα εκατομμύρια που θα φέρει ο Ρώσος στην ομάδα. Σύμφωνα με τον Mario Isola της Pirelli, ο 33χρονος θα πρέπει να αποκτήσει περισσότερη εμπειρία από τα ελαστικά, παρόλο που το feedback του ήταν ιδιαίτερα ακριβές.

Ο Robert είναι ένας επαγγελματίας οδηγός με πολλή εμπειρία, ακόμα κι αν δεν έχει οδηγήσει ένα μονοθέσιο της Formula 1 για πολύ καιρό. Αλλά, έχει αυτό το feeling. Προφανώς τον ρώτησα για κάποια γνώμη στα ελαστικά και είχε ακριβή ιδέα της απόδοσης, της φθοράς, το πώς να τα οδηγήσει και τα σχετικά.

Είναι σαφές ότι, αν έχεις έναν οδηγό ο οποίος δεν έχει οδηγήσει ένα μονοθέσιο της Formula 1 για έξι ή εφτά χρόνια και το μονοθέσιο που οδηγήσει είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που είχε προηγουμένως, λόγω της κάθετης δύναμης, των ελαστικών και όλα τα άλλα -οδήγησε στις χειμερινές δοκιμές του 2011 στη Βαλένθια, οπότε δεν οδηγεί πρώτη φορά για ‘μάς-, έπρεπε να προσαρμοστεί γρήγορα.

Αλλά, δεν μπορείς να προσποιείσαι ότι για όλους τους οδηγούς σε αυτή την κατάσταση είναι πιο γρήγοροι από έναν οδηγό που έχει τρέξει σε πολλούς αγώνες και δοκιμές. Δώστε του χρόνο να προσαρμοστεί και θα δείτε την πλήρη δυναμική του. Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ γρήγορος οδηγός.

Επιπλέον, ο Andrew Benson του BBC ισχυρίζεται πως το μεγάλο πρόβλημα του Kubica στις δοκιμές ήταν το γεγονός πως δεν μπορούσε να πάρει απόδοση από τα ελαστικά κυρίως στους γύρους με χαμηλό καύσιμο, ενώ δήλωσε ότι έχει πληροφορίες πως ο ίδιος ο Πολωνός παραδέχτηκε στον manager του το πρόβλημά του να προσαρμοστεί στα ελαστικά, γι’ αυτό και η Williams δε θέλησε να ρισκάρει, επιλέγοντας τελικά τον Sirotkin.

Οι ισχυρισμοί του Benson έχουν βάση, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε μερικές ημέρες ακόμα μέχρι την τελική απόφαση της ομάδας του Grove.

ΠηγήRacer

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Με Tsunoda και Ricciardo η AlphaTauri το 2024

Η AlphaTauri ανακοίνωσε επίσημα πως οι Daniel Ricciardo και Yuki Tsunoda θα είναι οι δύο της πιλότοι για την σεζόν του 2024, με τον...

GP Ιαπωνίας 2023, Κατατακτήριες: Επιβλητική pole ο Verstappen

O Max Verstappen κατέκτησε με επιβλητικό τρόπο την pole position για το Ιαπωνικό GP, διαλύοντας με εμφατικό τρόπο τον όποιο ανταγωνισμό αντιμετώπισε, καθώς ο...

GP Ιαπωνίας 2023, FP3: Και πάλι ταχύτερος ο Verstappen

Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε χθες, ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Ιαπωνικού GP, και είναι το...

Οι αγωνοδίκες παραδέχτηκαν πως ο Verstappen έπρεπε να τιμωρηθεί στη Σιγκαπούρη

Οι αγωνοδίκες της F1 παραδέχτηκαν ότι ο Max Verstappen έπρεπε να είχε λάβει δύο ποινές θέσεων στη σχάρα εκκίνησης του Grand Prix της Σιγκαπούρης,...