Απεργία για 10.000 εργαζόμενους της Daimler

Σχετικά άρθρα

Μετά τους εργαζομένους της Porsche, της Audi και της BMWs και οι εργαζόμενοι της Daimler προχώρησαν σε απεργία προκειμένου να στηρίξουν το αίτημα του συνδικάτου IG Metall για αύξηση μισθών και το δικαίωμα σε μείωση του ωραρίου.

Την περασμένη Τρίτη περίπου 33.000 εργαζόμενοι έλαβαν μέρος στην απεργία, μεταξύ των οποίων και 10.000 της Daimler, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 425.000 από την περασμένη εβδομάδα. Οι εργάτες οργανώνουν τέτοιες προειδοποιητικές απεργίες από την προηγούμενη εβδομάδα, μια συνηθισμένη τακτική στις συλλογικές διαπραγματεύσεις μισθών στη Γερμανία.

Το IG Metall ανέφερε ότι θα αποφασίσει την ερχόμενη Παρασκευή αν θα κλιμακώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Ο επικεφαλής του IG Metall σε συνέντευξη τύπου στη Φρανκφούρτη δήλωσε:

Η πρόταση που έχουν καταθέσει οι εργοδότες απέχει πολύ από το να είναι δίκαιη. Μια πρόταση για μισθολογική αύξηση 2% είναι περισσότερο πρόκληση/

Το IG Metall απαιτεί επίσης οι εργαζόμενοι να έχουν την δυνατότητα να μειώσουν τις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας σε 28 από 35 αν μεγαλώνουν παιδιά και φροντίζουν ηλικιωμένους ή άρρωστους συγγενείς και να έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν σε πλήρες ωράριο μετά από δύο χρόνια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 105.071 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 32.308 GLE και 72.763 GLS που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ και που έχουν κατασκευαστεί...
Autoblog.gr