Δικαστής κρίνει παράνομο τον διακανονισμό ύψους 1 δισ. δολαρίων κατά της GM

Σχετικά άρθρα

Ο Martin Glen, δικαστής του Αμερικανικού Δικαστηρίου Πτώχευσης ανακοίνωσε πως απέρριψε τον διακανονισμό αξίας 1 δισ. δολαρίων μεταξύ μιας ομάδας εναγόντων και της General Unsecured Creditors Trust, που απαιτούσε από την αυτοκινητοβιομηχανία να τους δώσει το ποσό αυτό, λόγω της υπόθεσης με τους ελαττωματικούς διακόπτες ανάφλεξης.

Όπως ανακοίνωσε ο δικαστής, η συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο πλευρές δεν ήταν έγκυρη, όπως ακριβώς ζητούσαν και οι δικηγόροι της GM, με την εταιρία να υποστήριζε πως δεν την δόθηκε λόγος στη διαπραγμάτευση μεταξύ των εναγόντων και της General Unsecured Creditors Trust που δημιουργήθηκε από τους πιστωτές της “παλιάς GM”, της εταιρίας δηλαδή πριν η GM κηρύξει πτώχευση το 2009, προκειμένου να επιλύσει εκατοντάδες περιπτώσεις τραυματισμών που προκλήθηκαν από τους ελαττωματικούς διακόπτες ανάφλεξης της GM.

Η GM ισχυρίζεται πως ο διακανονισμός ήταν αποτέλεσμα συμπαιγνίας μεταξύ των εναγόντων και της General Unsecured Creditors Trust, προκειμένου να πάρουν χρήματα από τη “νέα GM”. Οι ελαττωματικοί διακόπτες ανάφλεξης της GM κόστισαν την ζωή σε 124 ανθρώπους, ενώ η GM πλήρωσε 2,5 δισ, δολάρια σε δικαστικές και εξωδικαστικές αποφάσεις, όπως και σε αποζημιώσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...
Autoblog.gr