Ο Elon Musk θα πάρει χρήματα από την Tesla μόνο όταν επιτευχθούν οι στόχοι της εταιρείας

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk σύμφωνα με ανακοίνωση της Tesla, συμφώνησε σε ένα νέο μισθολογικό πακέτο με τη διοίκηση της εταιρείας, το οποίο θα βασίζεται στην προοπτική η εταιρεία να γίνει μία από τις πιο κερδοφόρες του κόσμου.

Συγκεκριμένα, ο μισθός του Musk θα εξαρτάται από την άνοδο της χρηματιστηριακής αξίας της Tesla, η οποία ξεκινά στα 100 δισ. δολάρια και μπορεί να αυξηθεί ως τα 650 δισ. δολάρια. Για να λάβει, δηλαδή, το μέγιστο των αποδοχών του, θα πρέπει η αξία της Tesla -που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 59,1 δισ. δολάρια- να γίνει έξι φορές μεγαλύτερη από αυτήν της Volkswagen.

Εκτός από την αξία της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο μισθός του Musk θα εξαρτάται και από δώδεκα ακόμη εταιρικούς στόχους που αφορούν στα έσοδα και τα κέρδη.

Η πρόταση αυτή, που μοιάζει αρκετά με το μισθολογικό πακέτο που λάμβανε ο Musk μέχρι σήμερα -είχε τεθεί σε ισχύ το 2012- αναμένεται να εγκριθεί μέσω ψηφοφορίας από τους μετόχους τον Μάρτιο.

Μέχρι σήμερα ο πρωτοπόρος επιχειρηματίας -που έχει αρκετές φορές δηλώσει πως τα χρήματα δεν αποτελούν το πρωτεύον κίνητρο για τον ίδιο– λαμβάνει μετοχικά πακέτα που ισχύουν μόνο εφόσον η εταιρεία συνεχίζει να αποδίδει καλά και να πετυχαίνει συγκεκριμένους στόχους.

Το σχέδιο της Tesla για την πληρωμή του Musk, βέβαια, εμπεριέχει αρκετές προκλήσεις, αφού η εταιρεία συνεχίζει να «αιμορραγεί» οικονομικά και πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία των νέων εγχειρημάτων της.

Εάν ο Elon Musk, πάντως, καταφέρει να οδηγήσει την εταιρεία στην ολοκλήρωση κάποιων στόχων της, αναμένεται από την αξία των μετοχών που κατέχει να αποκτήσει κέρδη δισεκατομμυρίων. Αν πάλι καταφέρει να πετύχει το σύνολο των στόχων -και με την προϋπόθεση η εταιρεία να μην εκδόσει νέες μετοχές για μια δεκαετία- τότε ο Musk θα μπορούσε να κερδίσει ακόμη και 55 δισ. δολάρια.

Πρακτικά ο Musk δεν θα λαμβάνει μισθό ή μπόνους, αλλά αποζημίωση που θα βασίζεται σε 10ετή χορήγηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών, σε 12 δόσεις, οι οποίες συνδέονται με την εταιρεία και φτάνουν σε χρηματιστηριακή αξία τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια και στη συνέχεια να αυξηθεί κατά άλλα 50 δισεκατομμύρια δολάρια, ανάλογα με τα έσοδα και τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων.

Η συμφωνία απαιτεί από τον Musk, να παραμείνει ως διευθύνων σύμβουλος ή ως εκτελεστικός πρόεδρος και επικεφαλής της παραγωγής προϊόντων της εταιρείας και αποσκοπεί στο να εξασφαλίσει ότι:

Θα συνεχίσει να διευθύνει την Tesla μακροπρόθεσμα, παρέχοντάς του παράλληλα την ευελιξία να φέρει έναν άλλο διευθύνοντα σύμβουλο που θα αναφέρεται στον Elon Musk, κάποια στιγμή στο μέλλον,

ανέφερε η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

ΠηγήTesla

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...