Το BMW Group εξαγόρασε την Parkmobile LLC, την μεγαλύτερη πάροχο υπηρεσιών στάθμευσης στη Β. Αμερική. Έτσι, το BMW Group γίνεται παγκοσμίως κορυφαίος, πάροχος ψηφιακών λύσεων στάθμευσης.

Έως και 30% της κυκλοφορίας στις πόλεις δημιουργείται από την αναζήτηση θέσεων στάθμευσης. Με την απόκτηση της Parkmobile, LCC γινόμαστε κορυφαίος, διεθνής πάροχος ψηφιακών λύσεων στάθμευσης, που σημαίνει ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τον ‘πονοκέφαλο’ του παρκαρίσματος επεκτείνοντας τις υπηρεσίες μας προς τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο,

δήλωσε ο Peter Schwarzenbauer, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος για τις μάρκες MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, στον τομέα Customer Engagement and Digital Business Innovation του BMW Group.

Το BMW Group είχε ένα μειοψηφικό πακέτο στην Parkmobile LLC από το 2014, αλλά τώρα εξαγόρασε την εταιρία με τους 100 και πλέον εργαζομένους της με έδρα την Ατλάντα στις ΗΠΑ. Η Parkmobile LLC προσφέρει τις υπηρεσίες της σε περισσότερες από 300 πόλεις της Αμερικής, όπως Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια και Φοίνιξ. Η Parkmobile Group Europe, που περιλαμβάνει τη μάρκα ParkNow, έχει περιέλθει στην κυριότητα του BMW Group από τον Απρίλιο του 2016.

Η Parkmobile ξεπερνά συνολικά τα 22 εκατομμύρια πελάτες σε Ευρώπη και Β. Αμερική και προσφέρει ψηφιακές λύσεις στάθμευσης σε περισσότερες από 1.000 πόλεις.

Το BMW Group ήταν ανέκαθεν στο προσκήνιο των επαναστατικών τεχνολογιών μετακίνησης. Έχοντας πρόσβαση σε νέο κεφάλαιο καθώς και στο παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών και πελατών του BMW Group, μας προσφέρεται η τέλεια ευκαιρία να επιταχύνουμε την ανάπτυξη και να επεκταθούμε και εκτός Β. Αμερικής. Είναι ο καλύτερος συνεργάτης που θα μπορούσαμε να φανταστούμε,

σχολίασε ο Jon Ziglar, CEO της Parkmobile, LLC.

Η υπηρεσία της Parkmobile μπορεί να χρησιμοποιείται από οδηγούς όλων των μαρκών οχημάτων και επιτρέπει τη στάθμευση χωρίς κάρτες και μετρητά μέσω μιας εφαρμογής ή απευθείας από το αυτοκίνητο. Επίσης, βοηθά τους χρήστες να βρίσκουν, να κάνουν κράτηση και να πληρώνουν για στάθμευση σε γκαράζ και άλλες σχετικές υπηρεσίες.

Μέσω καινοτόμων λύσεων στάθμευσης, το BMW Group συμβάλλει ενεργά στη βελτίωση των μετακινήσεων στις πόλεις. Οι ψηφιακές λύσεις στάθμευσης βοηθούν τον οδηγό στην ανεύρεση θέσεων στάθμευσης, περιορίζοντας έτσι την κυκλοφορία που δημιουργείται από την άσκοπη αναζήτηση και μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων στα αστικά κέντρα.