Τα ρομπότ μπαίνουν όλο περισσότερο στα εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων, αλλά η Honda δηλώνει πως τουλάχιστον για την ώρα, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία κατασκευής αυτοκινήτων. 

Ο Tom Shoupe, επικεφαλής του εργοστασίου της Honda στο Οχάιο των ΗΠΑ, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε μεταξύ άλλων:

Δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα που να μπορεί να αντικαταστήσει τις ανθρώπινες αισθήσεις, όπως η όραση, η ακοή και η μυρωδιά. Τα ρομπότ δεν έχουν τις ανθρώπινες δεξιότητες αλλά ούτε την ανθρώπινη κρίση. 

Για την Honda, οι άνθρωποι είναι σημαντικοί κατά τη διάρκεια της τελικής διαδικασίας συναρμολόγησης. Το επίπεδο αυτοματισμού δεν άλλαξε πολύ σε σχέση με τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του συγκεκριμένου εργοστασίου, με τους εργαζόμενους να εγκαθιστούν ακόμη και σήμερα τους κινητήρες, τους τροχούς αλλά και τα εξαρτήματα από την εσωτερική επένδυση των αυτοκινήτων. Η Honda χρησιμοποιεί περίπου 20 ρομπότ κατά την τελική συναρμολόγηση στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Σε αντίθεση, η Tesla φαντάζεται ένα μέλλον όπου τα ρομπότ θα κατασκευάζουν χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη βοήθεια τα αυτοκίνητά της. Ο Musk είχε δηλώσει σε συνέντευξή του τον Αύγουστο του 2016 πως στα εργοστάσια της Tesla θα υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι δεν θα εμπλέκονται στη διαδικασία κατασκευής των αυτοκινήτων, αλλά θα βρίσκονται εκεί για να συντηρούν, να αναβαθμίζουν αλλά και να αντιμετωπίζουν ανωμαλίες των ρομπότ.

  • SAMURAI-66

    Ενθαρρυντικο να το ακους απο τα χειλη ενος απο τους δυο παγκοσμιος γνωστους κατασκευαστες αυτοκινητων και ρομποτ αυτο…ο αλλος ειναι η toyota…και να καθησυχαζει οσοι γινεται δυνατον στην εποχη μας τους εργαζομενους οτι δεν συντρεχουν λογοι ανησυχιας για της θεσεις που σημερα εχουν στον χωρο.
    Αυτο βεβαια δεν πτοει την honda απο το να επιβεβαιωνει την πρωτοπορια της με της ρομποτικες κατασκευες της και να μας εντυπωσιαζει σημερα!!
    …….https://youtu.be/OO3yfSw7c4A