Eπίσημο: Η McLaren αφήνει τον Alonso να τρέξει φέτος στο Le Mans και το WEC

Σχετικά άρθρα

Η McLaren μόλις ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στον Fernando Alonso να αγωνιστεί στους επερχόμενους γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, συμπεριλαμβανομένων του φετινού 24ωρου του Le Mans, καθώς ο Fernando συμφώνησε με την Toyota Gazoo Racing.

Η McLaren και ο Fernando συμφωνούν απόλυτα ότι η Formula 1 παραμένει η κοινή τους προτεραιότητα. Ως εκ τούτου, ο 36-χρονος θα αγωνιστεί σε κάθε αγώνα της Formula 1 για το 2018, και θα συνδυάσει τις δεσμεύσεις του προς το πρωτάθλημα αντοχής σύμφωνα με αυτές της F1.

Ως αποτέλεσμα, δεν θα τρέξει στον αγώνα του WEC στην Ιαπωνία και στην πίστα Fuji Speedway, στις 21 Οκτωβρίου, καθώς το ίδιο τριήμερο διεξάγεται το Grand Prix των ΗΠΑ, στο Circuit of the Americas, στο Austin του Τέξας.

Ο Zak Brown, εκτελεστικός διευθυντής της McLaren Technology Group, δήλωσε:

Δεν είναι μυστικό ότι ο Fernando ήθελε να συμμετάσχει στον 24ωρο αγώνα του Le Mans. Πιστεύω ότι όλοι μέσα στον οργανισμό μας εκτιμούν ότι ένας πεινασμένος, ευτυχισμένος και με κίνητρο οδηγός παγκόσμιας κλάσης, όπως ο Fernando είναι ένα τρομερό πλεονέκτημα για οποιαδήποτε ομάδα της F1.

Πέρυσι, ήταν κοινή απόφαση να τρέξουμε με τον Fernando στο Indy 500, και όχι στο Grand Prix του Μονακό. Αλλά είπαμε πάντα ότι θα εξετάζαμε κάθε ευκαιρία κατά περίπτωση, και και οι δύο γνωρίζουμε ότι, το 2018, η βασική μας προτεραιότητα είναι η επιτυχία στη Formula 1.

Όπως και ο Fernando, στη McLaren θέλουμε να παλεύουμε για τη νίκη, και η ομάδα μας είναι χτισμένη σε μια γενναία κληρονομιά ανταγωνισμού και επιτυχίας σε διάφορες μορφές του αθλήματος. Εξίσου σημαντική είναι και η εμπιστοσύνη ότι τίποτα δεν μειώνει τον νούμερο 1 στόχο μας, την Formula 1. Μετά από σωστή αξιολόγηση είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η εκστρατεία δεν το κάνει αυτό, και ότι τα συμφέροντα της McLaren υπερισχύουν.

Από την πλευρά του, ο Fernando Alonso είπε:

Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι στόχος μου είναι να κερδίσω το Triple Crown των motorsport – το Grand Prix του Μονακό, το Indy 500 και τις 24 ώρες του Le Mans. Προσπαθήσαμε για το Indy πέρυσι, ήρθα κοντά, αλλά χάσαμε για λίγο.

Φέτος, έχω την ευκαιρία χάρη στην McLaren να αγωνιστώ για τη νίκη στο Le Mans. Πρόκειται για μια μεγάλη πρόκληση -πολλά μπορούν να πάνε στραβά- αλλά είμαι έτοιμος, έτοιμος και ανυπομονώ για τον αγώνα. Η συμφωνία μου για το WEC έγινε δυνατή μόνο μέσα από την καλή κατανόηση και την ισχυρή σχέση που έχω με τη McLaren και είμαι πολύ χαρούμενος που άκουσαν και κατάλαβαν τι σημαίνει αυτό για μένα.

Σε καμία περίπτωση αυτή η πρόκληση δεν θα με απομακρύνει από τον κύριο στόχο μου, την Formula 1 με τη McLaren. Το 2018, ο στόχος μου είναι να είμαι ανταγωνιστικός σε κάθε Grand Prix και αισθάνομαι βέβαιος ότι είμαστε πιο κοντά στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Πηγήmclaren.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr