Ricciardo: Ο Verstappen ο πρώτος που με δυσκόλεψε

Σχετικά άρθρα

Το καλύτερο ίσως οδηγικό δίδυμο στο grid βρίσκεται στην Red Bull Racing. Τόσο ο Daniel Ricciardo, όσο και ο Max Verstappen είναι δύο σπουδαίοι οδηγοί, με ταχύτητα, επιθετικότητα, όντας ταυτοχρόνως πολύ σκληροί όσον αφορά την άμυνα, κάτι που σημαίνει πως δεν είναι καθόλου εύκολο να τους προσπεράσεις, όπως έχουν διαπιστώσει αρκετοί οδηγοί.

Τα προβλήματα με την αξιοπιστία του Renault R.E.17 δεν τους επέτρεψε να παλέψουν όπως ίσως θα ήθελαν εντός της πίστας, αφού το γαλλικό power unit τούς κόστισε πολλούς βαθμούς. Ο Αυστραλός κέρδισε μία φορά το 2017 και ο Ολλανδός άλλες δύο, στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ο «Ricci» αναμένει μια δυνατή μάχη με τον 20χρονο στο 2018, λέγοντας πως είναι με διαφορά ο καλύτερος team-mate που είχε στην καριέρα του.

Δεν λέω ότι ήταν εύκολο στο παρελθόν, όμως πιστεύω ότι είναι ο πρώτος οδηγός που με προκάλεσε. Στο παρελθόν, αν υπήρχε κάποια γρήγορη στροφή και περνούσα με τέρμα γκάζι από εκεί, δεν υπήρχε κανένας που να το κάνει με τον ίδιο τρόπο. Ο Max τουλάχιστον θα βγει και θα το προσπαθήσει. Μπορεί να κάνει το ίδιο με πιο εύκολο τρόπο από άλλους οδηγούς που είχα.

Ο 28χρονος ξέρει καλά πώς θα πρέπει να είναι αλάνθαστος στον έναν γύρο, διότι το παραμικρό λάθος θα τον βάλει πίσω από τον Verstappen στο grid της εκκίνησης, κάτι που ισχύει και για τον Ολλανδό.

Αν πρέπει να διαχωρίσουμε τους αγώνες, και οι δύο είχαμε καλούς αγώνες. Στις καλές του μέρες, πιθανώς έδειχνε καλύτερος, επειδή δεν υπήρχαν καλές μέρες για ‘μένα. Ξέρω ότι, αν έκανα κάποιο λάθος στο παρελθόν, ίσως να ήμουν και πάλι μπροστά στις κατατακτήριες. Τώρα, αν κάνω ένα λάθος, είναι μπροστά. Το ίδιο ισχύει και γι’ αυτόν. Γι’ αυτό και λέω ότι είναι ο καλύτερός μου team-mate. Και οι δύο έχουμε ανεβάσει το παιχνίδι μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε λάθος, διότι θα νικηθούμε.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr