Έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα στα κεντρικά γραφεία της Audi στο Ίνγκολστατ και στο εργοστάσιό της αυτοκινήτων στο Νεκαρσούλμ, σε σχέση με τις υποψίες για χειραγώγηση των εκπομπών ρύπων στα οχήματα με κινητήρες ντίζελ.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Μονάχου, προσθέτοντας πως πραγματοποίησε επίσης έρευνες σε ορισμένα ιδιόκτητα σπίτια στο πλαίσιο της έρευνάς της, η οποία έχει σχέση με τις υποψίες για απάτη και παράνομη διαφήμιση σε σχέση με την πώληση τουλάχιστον περίπου 210.000 οχημάτων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ από το 2009.

Τώρα οι ερευνητές επικεντρώνονται στην χρήση τεχνικών μέσων για την χειραγώγηση των επιπέδων των εκπομπών των 3,0-λιτρων V6 κινητήρων ντίζελ που προορίζονταν για την ευρωπαϊκή αγορά,

διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Η Audi ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με την εισαγγελία. Όσον αφορά την έρευνα για την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρων ντίζελ της Audi στις ΗΠΑ, η εισαγγελία σημειώνει ότι 14 άνθρωποι θεωρούνται τώρα ύποπτοι, από τους οποίους κανένας δεν είναι νυν ή πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Η Audi, παραδέχθηκε τον Νοέμβριο του 2015 ότι οι 3,0-λιτροι V6 TDI κινητήρες της διέθεταν λογισμικό που κρίθηκε παράνομο στις ΗΠΑ που επέτρεπε στα αυτοκίνητα να ξεπερνούν τα όρια των εκπομπών ρύπων στις ΗΠΑ.

Οι γερμανοί εισαγγελείς είχαν ήδη πραγματοποιήσει έρευνες στα δύο μεγαλύτερα εργοστάσια και άλλες εγκαταστάσεις της Audi τον περσινό Μάρτιο σε σχέση με το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων.