Η Hyundai στο περιθώριο της έκθεσης του Σικάγο παρουσίασε τις ανανεωμένες Hybrid και Plug-In Hybrid εκδόσεις του Sonata. Τα μοντέλα αποκτούν νέα μάσκα η οποία πλαισιώνεται από τα νέα full-LED φωτιστικά σώματα, με τα LED φώτα ημέρας να είναι ενσωματωμένα στον προφυλακτήρα. To ανάγλυφο καπό έχει έντονη κλίση στο τελείωμα του, για χάρη αεροδυναμικής και προστασίας των πεζών, ενώ στο πίσω μέρος επίσης νέα είναι τα φωτιστικά σώματα, τα οποία είναι τεχνολογίας LED.

Το Hyundai Sonata Hybrid τροφοδοτείται από ένα βενζινοκινητήρα 2.0-λίτρων απόδοσης 154 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 52 ίππων. Συνδυαστικά το σύνολο αποδίδει 193 άλογα και συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Ο ηλεκτροκινητήρας του Sonata Hybrid μπορεί να κινήσει αποκλειστικά το αυτοκίνητο με ταχύτητα έως τα 120 χλμ/ώρα, με την Hyundai να δηλώνει πως το μοντέλο έχει συνολική αυτονομία 1.046 χλμ.

Το Sonata Plug-In Hybrid συνδυάζει και αυτό τον βενζινοκινητήρα 2.0-λίτρων απόδοσης 154 ίππων, αλλά φέρει πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 68 ίππων. Συνδυαστικά αποδίδει 202 άλογα και συνδυάζεται με 6άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Φέρει μια μπαταρία ιόντων-λιθίου 9,8 kWh (1,76 kWh το Sonata Hybrid), που του επιτρέπει να μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα του για 44 χλμ. Η μπαταρία του φορτίζει μέσα σε λιγότερο από τρεις ώρες με χρήση φορτιστή επιπέδου 2.

Από πλευράς ασφαλείας εξοπλίζεται με σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας αλλά και με τα Blind Spot Detection, Rear Alert Cross-Traffic, High Beam Assist, Dynamic Bending Lights, Lane Keep Assist function. Στο εσωτερικό συναντάμε νέο σύστημα κλιματισμού, νέα οθόνη αφής 7″ (8″ στον πρόσθετο εξοπλισμό) με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, νέο τιμόνι και επαγωγικό φορτιστή smartphone.