Ο Bottas θεωρεί ότι μπορεί να κερδίσει τον Hamilton

Σχετικά άρθρα

Την πρώτη του χρονιά σε μια κορυφαία ομάδα διήνυσε πέρυσι ο Valtteri Bottas, αφού κλήθηκε να πάρει το δεύτερο μονοθέσιο της Mercedes. Ο Φινλανδός είχε πολύ καλή απόδοση σε μερικούς αγώνες, παίρνοντας τρεις νίκες, σε Ρωσία, Αυστρία και Abu Dhabi, ενώ ξεκίνησε τέσσερις φορές από την pole position, σε Ρωσία, Αυστρία, Βραζιλία και Abu Dhabi, για να τερματίσει τελικά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, 58 βαθμούς μακριά από τον Lewis Hamilton και 12 βαθμούς πίσω από τον Sebastian Vettel.

Ο 28χρονος έχει εναρμονιστεί πλήρως στην γερμανική ομάδα και πλέον έχει μάθει από τα λάθη του, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετώπισε πέρυσι με την W08. Η νέα σεζόν ξεκινά σε πέντε εβδομάδες και ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να είναι ταχύτερος από τον team-mate του, αλλά θα πρέπει να έχει σταθερά καλή απόδοση, ιδιαίτερα αν ο Hamilton συνεχίσει τις πολύ καλές περσινές εμφανίσεις.

Σίγουρα, είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς όλων των εποχών στη Formula 1. Είναι ένας τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Αλλά, έχω αποδείξει στον εαυτό του μερικές φορές πέρυσι ότι μπορώ να το κάνω και μπορώ να τον κερδίσω. Είναι στο χέρι μου να έχω σταθερά καλή απόδοση όλη τη σεζόν. Όχι να έχω αυτού του είδους των Σαββατοκύριακων, όταν είμαι μερικά δέκατα εκτός ή κάτι τέτοιο. Πρέπει να αποδίδω σε όλες τις συνθήκες, χωρίς αυτό να έχει σχέση με την πίστα, τις θερμοκρασίες και την άσφαλτο. Πρέπει να είμαι εκεί.

Στόχος ενός οδηγού που βρίσκεται σε κορυφαία ομάδα είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα, κάτι που ισχύει και για τον Bottas. Η επίτευξή του είναι εξαιρετικά δύσκολη, γι’ αυτό και ο πιλότος της ομάδας του Brackley επισημαίνει πως θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να τα καταφέρει, ενώ δεν βλέπει πρόβλημα αν προκύψουν μάχες με τον Hamilton στην πίστα.

Νομίζω ότι όλοι ότι θέλω να γίνω Πρωταθλητής. Σίγουρα, ο κάθε οδηγός θέλει να είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής, όμως είμαι τόσο πεινασμένος γι’ αυτό. Είμαι έτοιμος να κάνω τα πάντα για να το πάρω. Κανονικά, δεν είναι το στυλ μου να δυσκολεύω τα πράγματα για τους άλλους. Έχω την τάση να εστιάζω στη δική μου απόδοση και το να παίρνω το καλύτερο από τον εαυτό μου και την ομάδα γύρω μου.

Δεν σχεδιάζω να αλλάξω κάτι από αυτό. Πιστεύω ότι, αν έχω σταθερή απόδοση από τον πρώτο αγώνα, σίγουρα μπορούμε να έχουμε λίγη περισσότερη μάχη με τον Lewis στην πίστα. Αν αλλάξει κάτι, δεν βλέπω γιατί να μην μπορούμε να συνεργαστούμε για την ομάδα. Απλώς έχω την τάση να μην ασχολούμαι με αυτά. Θέλω να επικεντρώνομαι στην απόδοσή μου κι ελπίζω ότι αυτό θα με πάει μπροστά. Ακόμα και με την αρμονία, δε νομίζω ότι αυτό κάνει τον Lewis καλύτερο οδηγό. Πάντα είναι τόσο καλός.

ΠηγήESPN
ViaGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr