Τον περασμένο Μάιο, ο Antonio Valdivieso, επικεφαλής επικοινωνίας της Seat, είχε απορρίψει κάθε ενδεχόμενο να δούμε μια τρίθυρη έκδοση αμαξώματος του μοντέλου, καθώς ούτε μια δυνατότερη Cupra έκδοση. Και ενώ για το πρώτο μπορώ να πω με αρκετή σιγουριά ότι δεν θα συμβεί, καθώς η αγορά έχει γυρίσει την πλάτη της στα 3-θυρα αμαξώματα, δεν θα έλεγα το ίδιο και για τις hot εκδόσεις των supermini μοντέλων.

Οι “παίχτες” αρκετοί, Alfa Romeo MiTo Veloce, Ford Fiesta ST, Opel Corsa OPC, Peugeot 208 GTI, Renault Clio RS, Suzuki Swift Sport, Toyota Yaris GRMN και VW Polo GTI, ενώ μπορείς να προσθέσεις και τις premium προτάσεις από Audi και Mini. Σε αυτή τη λίστα φαίνεται ότι ξαναμπαίνει η ισπανική εταιρία, όπως υποδεικνύουν και οι συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Η γρήγορη έκδοση του Ibiza φοράει τα σήματα της Cupra, του νέου υποbrand που παρουσίασε πριν τρεις εβδομάδες η Seat. To νέο Ibiza Cupra, ή Cupra Ibiza θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης σε δύο εβδομάδες, και στο αισθητικό κομμάτι βλέπουμε ότι το αυτοκίνητο διαθέτει νέο εμπρός προφυλακτήρα, ο οποίος φαίνεται να διαθέτει ψευτοcarbon στοιχεία, νέα μάσκα, και πίσω αεροτομή. Στο εσωτερικό διακρίνεται η επένδυση από alcantara στο τιμόνι, στο χειρόφρενο, ενώ υπάρχουν και ημι-bucket καθίσματα.

Μηχανικά, δεν έχει γίνει γνωστό τι κινητήρα φοράει, αλλά είναι αρκετά πιθανό κάτω από το καπό να υπάρχει ο 2-λιτρος TSI του VW Polo GTI, απόδοσης 200 ίππων και 320 Nm. Εν αναμονή για περισσότερες λεπτομέρειες.