DTM 2018: Νυχτερινός αγώνας στο Misano πιο κοντά από ποτέ

Σχετικά άρθρα

Tρία, περίπου, χρόνια πριν είχες διαβάσει ότι το DTM σκόπευε να διοργανώσει νυχτερινούς αγώνες το Σάββατο (τότε διάρκειας 40 λεπτών). Εν έτει 2018 πια, μάλλον είμαστε πολύ κοντά σε μια τέτοια υλοποίηση, καθώς υπάρχουν σχέδια για τον πρώτο νυχτερινό αγώνα στην ιστορία του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού. Μάλιστα, όπως θα διάβασες και στον τίτλο του παρόντος άρθρου, ο αγώνας κάτω από το φως το φεγγαριού θα λάβει χώρα στην πίστα του Misano, η οποία για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνεται στο αγωνιστικό ημερολόγιο του DTM.

H ITR, η επιτροπή που ελέγχει το DTM, εργάζεται πάνω σε αυτό το σχεδιασμό μαζί με το Sat.1, την τηλεοπτική πλατφόρμα που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα από φέτος-πέρσι τα είχε το κρατικό ARD-και οι σκέψεις είναι για τουλάχιστον έναν βραδινό αγώνα, με τις πιο πολλές πιθανότητες να τις συγκεντρώνει η ιταλική πίστα. Στέλεχος της ITR δήλωσε στο έγκριτο Autosport:

Σχεδιάζουμε να οργανώσουμε αγώνες το βράδυ στο Misano. Aυτή είναι η βασική ιδέα.

Αλλά, ακόμα είναι μια εργασία εν εξελίξει και δεν έχει ολοκληρωθεί. Συνεπώς, οι ώρες της εκκίνησης των αγώνων δεν έχουν μέχρι στιγμής καθοριστεί.

Μπορεί να είναι η πρώτη φορά που θα διεξαχθεί νυχτερινός αγώνας στο DTM, ωστόσο, το 2003, το πρωτάθλημα είχε πραγματοποιήσει τη διαδικασία της Super Pole υπό το φως το φεγγαριού και των προβολέων στην πίστα του Nürburgring. Κατά τη διάρκεια της Super Pole, οι 10 καλύτεροι οδηγοί των χρονομετρημένων δοκιμαστικών, έπρεπε να κάνουν έναν και μόνο γρήγορο γύρο για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην εκκίνηση του κυριακάτικου αγώνα. 2,2 εκατομμύρια τηλεθεατές είχαν συγχρονίσει τους δέκτες τους τότε στο ZDF για τη ζωντανή μετάδοση της Super Pole και 85000 θεατές ήταν παρόντες στην πίστα.

Peter Dumbreck, Astra V8, Nürburgring 2003

O οδηγός της Mercedes και περσινή “αποκάλυψη” του πρωταθλήματος Lucas Auer δήλωσε ότι είναι ενθουσιασμένος με την ιδέα του νυχτερινού αγώνα, ιδίως με την ατμόσφαιρα που επικρατεί κάθε φορά στο Misano. Βεβαίως, το θέαμα ενός βραδινού αγώνα θα είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακό, αλλά συντρέχουν και πρακτικοί λόγοι μετακίνησης της ώρας διεξαγωγής του αγώνα. Για παράδειγμα, πρώην οδηγοί του DTM, όπως οι Christian Abt και Manuel Reuter, τονίζουν ότι οι θερμοκρασίες μέσα στο αυτοκίνητο άγγιζαν τους 60 βαθμούς Κελσίου σε αντίστοιχο αγώνα για το πρωτάθλημα του STW και, δεδομένου ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 25-26 Αυγούστου, οι συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί του DTM θα είναι λίγο-πολύ παρόμοιες ή και πιο δύσκολες.

Επίσης με τη μετακίνηση της ώρας διεξαγωγής του αγώνα, αποφεύγεται να συμπέσει χρονικά ο αγώνας στο Misano με το GP του Βελγίου που είναι προγραμματισμένο για εκείνο το Σαββατοκύριακο του Αυγούστου. Τέλος, να θυμίσουμε ότι το Misano φιλοξενεί νυχτερινούς αγώνες για το Blancpain GT Series Sprint Cup από το 2016.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin παρουσιάζει τη νέα Vantage GT4

Δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της ανανεωμένες Vantage και Vantage GT3, η Aston Martin αποκάλυψε σήμερα την αντίστοιχη GT4 αγωνιστική έκδοση του μοντέλου. Αυτή είναι...

Ford: Σε καλό δρόμο οι εργασίες με την Red Bull

Η Ford Performance προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με τις αγωνιστικές της δραστηριότητες. Αρχικά μίλησε για την επιστροφή της στη Formula 1, με...

Το πρώτο τρέιλερ της σειράς του Netflix για το NASCAR

Το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της σειράς ντοκιμαντέρ που έχει ετοιμάσει για πρωτάθλημα του NASCAR, το οποίο είναι το πιο δημοφιλές...
Autoblog.gr