Τα παράνομα λογισμικά που εντόπισαν Αμερικάνοι σε αυτοκίνητα της Mercedes, ίσως οδηγήσουν την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) να απαιτήσει από την Daimler να της επιστρέψει τα δάνεια που της είχε χορηγήσει για έρευνα και ανάπτυξη.

Πρόκειται για δάνεια ύψους 3,8 δισ. ευρώ, που είχαν χορηγηθεί από το 2000 και εκκρεμεί η αποπληρωμή 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Welt. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ανησυχεί ότι οι κατηγορίες για τα παράνομα λογισμικά που χειραγωγούσαν τις εκπομπές ρύπων σε diesel μοντέλα της Mercedes, μπορεί να έχουν επιπτώσεις για τις χορηγήσεις πιστώσεων προς την εταιρεία, δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΤΕΠ στη γερμανική εφημερίδα. Η ΕΤΕΠ θα περιμένει την έκβαση των ερευνών των αμερικανικών αρχών, προτού αποφασίσει αν θα απαιτήσει από την Daimler να τις επιστρέψει τα χρήματα που της χορηγήθηκαν.

Εκπρόσωπος της Mercedes δήλωσε ότι η εταιρεία έλαβε από την τράπεζα αίτημα για περισσότερες πληροφορίες και διαβεβαίωσε ότι συνεργάζεται με την ΕΤΕΠ, αλλά απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το ποσό της οφειλής.

  • SAMURAI-66

    Τους επιχορηγουν οι τραπεζες τους γερμανους απο τον μοχθο των εργαζομενων σε ολοι την ηπειρο για να κανουν ερευνες αναπτυξης που καταληγουν στης μεγαλοπρεπης απατες τους οταν την ιδια στιγμη εκατομμυρια ευρωπαιοι πολιτες ζουν κατω απο το οριο της φτωχειας και χρηζουν αμεσης βοηθειας για να επιβιωσουν…αλλα οι τραπεζιτες που σιγουρα τα πιανουν απο τους γνωστους γερμανους κατασκευαστες για να τους κανουν τα στραβα ματια..τους εχουν γραμμενους στα παλαιοτερα των υποδηματων τους!!!
    Υπεροχη ευρωπαικη-γερμανικη ενωση των σκανδαλων της ρεμουλας και της απατης…..απιστευτα πραγματα!!