H νέα BMW X2 ήρθε Ελλάδα [Τιμές]

Σχετικά άρθρα

H BMW παρουσίασε τον περασμένο Οκτώβριο την X2, το νέο Χ μοντέλο που τοποθετείται ανάμεσα στην X1 και στην X3. Με αυτό η γερμανική εταιρία αγγίζει τα έξι Χ μοντέλα, τα X1, X2, X3, X4, X5, X6, ενώ στο τέλος του χρόνου θα προστεθεί και το X7. Είναι ξεκάθαρα η πιο lifestyle πρόταση στην γκάμα της γερμανικής εταιρίας, καθώς διαθέτει την πιο ελκυστική, συναρπαστική και εξωστρεφής σχεδίαση, που ξεχειλίζει μοναδικότητα από παντού.

Η BMW X2 απευθύνεται κυρίως σε ένα νεανικό target group τόσο ηλικιακά όσο και στο πως νιώθει, που ζει σε αστικές περιοχές. Είναι ενεργό, δραστήριο και πλήρως συνδεδεμένο με τον ψηφιακό κόσμο, όπως ακριβώς ήταν και το ύφος της παρουσίασης από την BMW Hellas.

Μετά την προϊοντική παρουσίαση, οδηγήσαμε το αυτοκίνητο για περίπου 30 χλμ., εντός Αθήνας, απόσταση που ήταν ικανή να δείξει ότι το νέο μοντέλο διαθέτει τα κλασικά -sport- οδηγικά χαρίσματα της μάρκας. Είναι αρκετά σφιχτό, χωρίς να γίνεται κουραστικό, με το στήσιμο του να συνδυάζει το στιβαρό προφίλ μιας BMW X με τη σπορτίφ φινέτσα ενός coupe.

Το αυτοκίνητο

Ξεκινώντας από την εμφάνιση, υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες που δίνουν χαρακτήρα στην Χ2, όπως οι θόλοι των τροχών με τετραγωνισμένο σχήμα, οι απολήξεις της εξάτμισης και οι τονισμένες ποδιές. Ακόμα, η κομψή γραμμή της οροφής τονίζει την coupe ταυτότητα του μοντέλου, όπως επίσης και λείες γραμμές και τα τύπου coupe παράθυρα.

Η Χ2 διαθέτει δύο σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, που αναμφισβήτητα τραβούν τα βλέμματα. Το πρώτο είναι η αναστροφή του κλασικού, τραπεζοειδούς σχήματος της μάσκας της BMW, και αυτή είναι η πρώτη φορά που μια σύγχρονη BMW υιοθετεί αυτή την προσέγγιση.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό, είναι το λογότυπο της BMW στις πίσω κολόνες, που αποτελούν αναφορά και παραπέμπουν σε κλασικά coupe της εταιρίας, όπως η 2000 CS και η 3.0 CSL. Αξιοσημείωτο είναι ότι το αμάξωμα της X2 διαθέτει πάνω του συνολικά 10 σήματα της BMW (4 στους τροχούς, 2 στις πίσω κολόνες, 1 στη μάσκα, 1 στην πόρτα του χώρου αποσκευών, 1 στο κάλυμμα του κινητήρα και 1 στο τιμόνι).

Στην ουσία η Χ2 είναι ένα μοντέλο που μπορεί να σταθεί μόνο του, ενώ επιπλέον, οι εκδόσεις M Sport και M Sport X διατίθενται για πρώτη φορά και σου δίνουν την ευκαιρία να δημιουργήσει την απόλυτα μοναδική επιλογή.

Έχει μήκος 4.360 χλστ., πλάτος 1.824 χλστ. και ύψος 1.526 χλστ., έχοντας κατά περίπου 10 εκατοστά μικρότερο μήκος από την X1, η οποία μετρά 4.439 χλστ., είναι κατά τι πιο φαρδιά από την X1 (1.821 χλστ.), είναι πιο χαμηλή κατά 86 χλστ., με τα δύο αυτοκίνητα να έχουν το ίδιο μεταξόνιο, που φτάνει τα 2.670 χλστ.. Η απόσταση από το έδαφος είναι 182 χλστ., με το Μ πακέτο να χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 10 χλστ.

Εσωτερικό

Το εσωτερικό της X2 είναι παρόμοιο με αυτό της X1. Μπορεί να μεταφέρει έως και πέντε επιβάτες, υπάρχουν υφασμάτινες/δερμάτινες επενδύσεις, οθόνη αφής 6,5″ (υπάρχει διαθέσιμη και μια 8,8″), με το BMW Connected+ να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό.

Επίσης συναντάμε ξύλινα και αλουμινένια διακοσμητικά, πανοραμική γυάλινη οροφή, κρυφό LED φωτισμός, head-up display, με τον χώρο αποσκευών να ανέρχεται στα 470 λίτρα (-35 από την Χ1), και να μπορεί να φτάσει έως τα 1.355 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Κινητήρες

Η BMW X2 αρχικά προσφέρεται με τρεις κινητήρες. Η βασική έκδοση είναι η X2 sDrive20i που φορά τον 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα TwinPower Turbo απόδοσης 192 ίππων με 280 Nm ροπής. Συνδυάζεται με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 7,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 227 χλμ/ώρα.

Ακολουθεί η έκδοση X2 xDrive20d με τον 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο TwinPower turdo diesel κινητήρα απόδοσης 190 ίππων με 400 Nm ροπής. Συνδυάζεται με το 8-τάχυτο Steptronic αυτόματο κιβώτιο με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 7,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 221 χλμ/ώρα.

Τέλος η έκδοση X2 xDrive25d φορά τον 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο TwinPower turdo diesel κινητήρα απόδοσης 231 ίππων με 450 Nm ροπής. Συνδυάζεται με το 8-τάχυτο Steptronic αυτόματο κιβώτιο με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 6,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 237 χλμ/ώρα.

Τιμές

Έκδοση Λιανική Τιμή (€)
X2 sDrive18i 33.200
X2 sDrive20i ΑΤ 42.300
X2 xDrive20i ΑΤ 45.100
X2 sDrive18d 40.900
X2 xDrive18d 44.800
X2 xDrive20d ΑΤ 51.700
X2 xDrive25d ΑΤ 52.900

Εξοπλισμός

  • Ζάντες Αλουμινίου 17’’
  • Σπορ δερμάτινο τιμόνι
  • Τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών
  • Σύστημα ανοικτής ακρόασης Bluetooth & θύρα USB
  • Σύστημα multimedia iDrive με έγχρωμη κεντρική οθόνη 6,5’’
  • Προβολείς ομίχλης
  • Κλήση έκτακτης ανάγκης – Teleservices – ConnectedDrive Services
  • Service Inclusive (5 έτη / 60.000 χλμ)
  • Ένδειξη πίεσης ελαστικών
  • Σύστημα εκκίνησης χωρίς χρήση κλειδιού
  • Ηλεκτρικό χειρόφρενο
  • Ψηφιακή οθόνη πολλαπλών ενδείξεων στον πίνακα οργάνων
  • Προγράμματα Οδήγησης (ECO Pro / Comfort / Sport)
  • Ηχοσύστημα με 6 ηχεία – Αισθητήρας βροχής και φώτων
  • Βελούδινα ταπέτα

Επιπλέον, προσφέρεται η βενζινοκίνητη έκδοση X2 sDrive 18i με προτεινόμενη λιανική τιμή € 37.585 (συμπερ. ΦΠΑ) που περιλαμβάνει το Πακέτο Εξοπλισμού ‘Advantage Plus’, που περιέχει, επιπλέον του βασικού εξοπλισμού, τις παρακάτω επιλογές:

  • Αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων
  • Μεταλλικό χρώμα
  • Αυτόματος κλιματισμός 2 ζωνών
  • Cruise Control
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω
  • Αυτόματη πόρτα χώρου αποσκευών
  • Ράγες οροφής

Φωτογραφίες

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ανανέωση για τις BMW 4 Series Gran Coupe και i4

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων 4-Series και M4, η BMW παρουσιάσει τις ανανεωμένες 4 Series Gran Coupe και i4. Τα αυτοκίνητα αποκτούν...

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...