Η Porsche φαίνεται πως θέλει να μπει στον κλάδο των εταιριών που θα πωλούν ιπτάμενα αυτοκίνητα-ταξί. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Detlev von Platen, επικεφαλής πωλήσεων της Porsche δήλωσε μεταξύ άλλων:

Αυτό θα είχε νόημα. Αν οδηγώ από το εργοστάσιο στο Zuffenhausen μέχρι το αεροδρόμιο της Στουτγάρδης, χρειάζομαι τουλάχιστον 30 λεπτά αν είμαι τυχερός. Αν υπήρχε ωστόσο ένα ιπτάμενο ταξί η πτήση θα διαρκούσε μόλις 3,5 λεπτά.

Στην περσινή έκθεση της Γενεύης, μια εταιρία του VW Group, η Italdesign, σε συνεργασία με την Airbus είχε παρουσιάσει το Flying Pop.Up Car Concept, ένα ιπτάμενο πρωτότυπο drone αυτοκίνητο.

Το αυτόνομο όχημα διαθέτει μια αποσπώμενη κάψουλα-καμπίνα που είναι τοποθετημένη πάνω στο σασί. Την ώρα που υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση, ένα ξεχωριστό drone εντοπίζει το όχημα και σηκώνει την κάψουλα στον αέρα, πηγαίνοντας τους επιβάτες στον προορισμό τους. Το υπόλοιπο αυτοκίνητο φτάνει και αυτό στον προορισμό αργότερα, όταν καταφέρει να “ξεμπλέξει” από την κίνηση.

Το όχημα εδάφους έχει αυτονομία 130 χλμ και τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες 80 ίππων που φορτίζουν μέσα σε 15 λεπτά, έχει τελική ταχύτητα 100 χλμ/ώρα με το πρωτότυπο να διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη. Έχει μήκος 2,6 μέτρα, πλάτος 1,5 μέτρα και ύψος 1,4 μέτρα, με το όχημα αέρα να αποδίδει 182 άλογα και να φορτίζει και αυτό μέσα σε 15 λεπτά, ενώ μπορεί να διανύσει 100 χλμ χωρίς φορτίο.