Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν νωρίς το πρωί στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, καθώς ένα όχημα κινείτο ανάποδα στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, κατευθυνόμενο προς Αθήνα, ενώ ακολούθησε καταδίωξη από την αστυνομία. Η τρελή πορεία του ΙΧ τελείωσε όταν ο οδηγός εμβόλισε περιπολικά και σκοτώθηκε.

Το αυτοκίνητο είχε σπασμένο παρμπρίζ ενώ ο οδηγός δεν υπάκουσε στις εντολές των αστυνομικών. Αντίθετα, τους πετούσε αντικείμενα από το αυτοκίνητο, ενώ όσες φορές τον πλησίασαν προσπάθησε να εμβολίσει τα περιπολικά.

Ο 49χρονος οδηγός πέρασε τα διόδια της Μαυρομαντήλας και της Αγίας Τριάδας ανάποδα, σπάζοντας τις μπάρες. Στο ύψος των Θερμοπυλών ο καταδιωκόμενος οδηγός σταμάτησε για λίγο και όλα έδειχναν ότι η καταδίωξη τελειώνει, άλλα όταν πλησίασαν τα περιπολικά, εκείνος έφυγε και πάλι.

Ακολούθησε καταδίωξη για περίπου 130 χιλιόμετρα και τελικά πριν τα διόδια της Τραγάνας οι αστυνομικοί έκλεισαν το δρόμο με περιπολικά και φορτηγό. Ο οδηγός που κινείτο ανάποδα δεν σταμάτησε και έπεσε πάνω σε δυο περιπολικά και ένα φορτηγό. Από τη σύγκρουση, ο οδηγός που φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα έχασε τη ζωή του, ενώ τραυματίστηκε και ο οδηγός του φορτηγού.