Alonso: Είμαστε ήδη έτοιμοι για την Αυστραλία

Σχετικά άρθρα

Βλέποντας τη Renault να κάνει 190 γύρους χθες, τη Red Bull 165 και τη McLaren μόλις 57, τότε είναι λογικό να δημιουργούνται ανησυχίες στους οπαδούς της βρετανικής ομάδας. Η MCL33 είχε μια διαρροή λαδιού την έκτη μέρα των δοκιμών, έτσι οι μηχανικοί των Βρετανών άλλαξαν power unit, μια διαδικασία που κράτησε περίπου τρεις ώρες, έτσι χάθηκε ένα μεγάλο κομμάτι της ημέρας, και μάλιστα κρίσιμο όσον αφορά τις θερμοκρασίες.

Εκτός από το χθεσινό πρόβλημα, και την Τρίτη ο Stoffel Vandoorne είδε το μονοθέσιό του να αντιμετωπίσει τρεις φορές πρόβλημα, αλλά αυτό δεν ανησυχεί πραγματικά τον Eric Boullier. Ο Fernando Alonso δηλώνει ήρεμος παρά τα ζητήματα αυτά, καθώς τονίζει ότι δεν πρόκειται για θεμελιώδη προβλήματα, ενώ, αν ξεκινούσε αύριο το πρωτάθλημα, δε θα υπήρχε πρόβλημα για την ομάδα του Woking.

Όσον αφορά τις θεμελιώδεις απαντήσεις που χρειαζόμασταν κατά τις χειμερινές δοκιμές, αυτές είναι εντάξει και τις έχουμε όλες. Οπότε, δεν χρειάζομαι την τελευταία μέρα για να είμαι ειλικρινής. Θα είμαι στο μονοθέσιο, θα οδηγήσω κι ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να ανακαλύπτουμε νέα πράγματα στο μονοθέσιο. Αν η Αυστραλία ήταν αύριο, θα ήμασταν εντάξει.

Ο Ισπανός θεωρεί ότι τα προβλήματα αυτά υπάρχουν και υπήρχαν σε κάθε νέο μονοθέσιο, απλώς υπάρχει μια διόγκωση από τα media, όταν στην πραγματικότητα η έκταση των ζητημάτων είναι μικρότερη, και είναι χαρούμενος που αυτά βγαίνουν τώρα στην επιφάνεια, πριν από την έναρξη της σεζόν.

Πιστεύω πως αυτό είναι λίγο-πολύ φυσιολογικό σε κάθε νέο μονοθέσιο. Είμαι 18 χρόνια στη Formula 1 και στις χειμερινές δοκιμές και συνεχίζω να βρίσκω αυτά τα προβλήματα κάθε χρόνο. Είναι το ίδιο, όχι μόνο στις χειμερινές δοκιμές, αλλά και όταν οι δοκιμές ήταν ελεύθερες μεταξύ των αγώνων, όπως πριν το Μονακό και τον Καναδά, όταν και πηγαίναμε στο Paul Ricard, κάναμε 20 γύρους τη μέρα και κανείς δεν έλεγε τίποτα.

Τώρα, έχουμε εκατοντάδες δημοσιογράφους εδώ, οπότε κάθε κόκκινη σημαία συγκεντρώνει προσοχή, όμως, από την πλευρά της ομάδας, είμαστε λίγο-πολύ εντάξει και δεν υπάρχει κάποιο θεμελιώδες πρόβλημα με το μονοθέσιο. Το πρόβλημα που είχαμε ήταν υπό έλεγχο, όμως, δυστυχώς συνεχίζουμε να ανακαλύπτουμε νέα πράγματα κάθε μέρα. Αυτό μας βάζει σε ισχυρή θέση για την Αυστραλία, από την άποψη ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα μικρά προβλήματα. Όπως έχω ξαναπεί, είναι καλύτερα που συμβαίνει εδώ παρά σε δύο εβδομάδες.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...