Η Goodyear μαζί με το Oxygene, παρουσιάζει μία νέα τεχνολογία ελαστικών που σχεδιάστηκε για την προώθηση της απόδοσης των ηλεκτρικών οχημάτων

Το πρότυπο EfficientGrip Performance με την τεχνολογία Electric Drive είναι το τελευταίο κατόρθωμα της Goodyear στην ανάπτυξη ελαστικών που ικανοποιούν τις ειδικές απαιτήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων. Το πρωτότυπο ελαστικό για την αυξανόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέχρι το 2019.

Οι δοκιμές της Goodyear αποκαλύπτουν ότι τα παραδοσιακά ελαστικά μπορούν να φθαρούν μέχρι και 30% ταχύτερα στα ηλεκτρικά οχήματα λόγω της ισχυρής, στιγμιαίας ροπής από τους ηλεκτρικούς κινητήρες και του πρόσθετου βάρους του οχήματος από τις βαριές μπαταρίες. Ο Chris Delaney, Πρόεδρος της Goodyear Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής δήλωσε:

Ο συνδυασμός αυξανόμενων κανονισμών για τη μείωση των εκπομπών, η επιθυμία να μειωθεί η εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και η ταχεία αύξηση της τεχνολογίας μπαταριών δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για ηλεκτρικά οχήματα.

Συνεργαζόμαστε με τις αυτοκινητοβιομηχανίες για να παρουσιάσουμε την τεχνολογία μας για το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης το προσεχές έτος, σχεδιασμένο να ανταποκρίνεται στις μοναδικές απαιτήσεις απόδοσης αυτού του αναπτυσσόμενου τμήματος οχημάτων.

Εκτός από τις απαιτήσεις ανθεκτικότητας των ελαστικών, οι αυτοκινητοβιομηχανίες πιέζουν για αυξημένη αντίσταση κύλισης σε ηλεκτρικά οχήματα. Το αυξανόμενο εύρος τιμών αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για τους καταναλωτές λόγω της ανεπαρκούς υποδομής ηλεκτρικής φόρτισης στις περισσότερες χώρες. Ο μειωμένος θόρυβος και η άνεση από τα ελαστικά είναι μια άλλη παρατήρηση, καθώς, σε χαμηλές ταχύτητες, τα ηλεκτρικά οχήματα παράγουν το ήμισυ του θορύβου ως παραδοσιακά οχήματα.

1Τεχνολογία Electric Drive

Για να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις, το πρωτότυπο EfficientGrip Performance με την τεχνολογία Electric Drive προσφέρει τις παρακάτω λύσεις απόδοσης:

2Εκτεταμένη χιλιομετρική αντοχή από την καινοτόμο σχεδίαση πέλματος

Οι λεπτότερες στεφάνες του πέλματος (μικρά κανάλια) επιτρέπουν την εμφάνιση μεγαλύτερου ελαστικού επαφής στην επιφάνεια του δρόμου από τις παραδοσιακές ακτινικές αυλακώσεις. Με περισσότερο καουτσούκ στο δρόμο, το ελαστικό μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα υψηλά επίπεδα ροπής, διατηρώντας παράλληλα υψηλή απόδοση σε υγρές συνθήκες. Ο σχεδιασμός του πέλματος εμποδίζει επίσης την είσοδο ηχητικών κυμάτων στις αυλακώσεις του, μειώνοντας τον εσωτερικό και τον εξωτερικό θόρυβο των ελαστικών.

3Κατασκευή υψηλής φόρτωσης

Το σχήμα της κοιλότητας του ελαστικού έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να υποστηρίζει το πρόσθετο βάρος του οχήματος από τις μπαταρίες διατηρώντας παράλληλα ένα βέλτιστο ίχνος πέλματος για υψηλή απόδοση.

4Εκτεταμένη εμβέλεια οδήγησης

Οι ιδιότητες του υλικού της ένωσης πέλματος έχουν ρυθμιστεί για εξαιρετικά χαμηλή αντίσταση κύλισης για να επεκτείνουν την εμβέλεια του οχήματος ενώ αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα ροπής. Επιπλέον, το πλευρικό τοίχωμα έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την αεροδυναμική οπισθέλκουσα και το προφίλ να αποδίδει λιγότερη περιστροφική μάζα, με αποτέλεσμα τη μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.

Ως εταιρεία με 120ετή κληρονομιά στην παροχή καινοτόμων προϊόντων που βοηθούν στην αλλαγή του κόσμου των μεταφορών, το πρωτότυπο EfficientGrip Performance με την τεχνολογία Electric Drive αποδεικνύει ότι η Goodyear συνεχίζει την πορεία της στην μελλοντική κινητικότητα, δήλωσε ο Delaney.