Τα ελαστικά για την Ισπανία και τον Καναδά

Σχετικά άρθρα

Η έναρξη της σεζόν βρίσκεται δύο εβδομάδες μακριά, όμως η Pirelli έχει ανακοινώσει ήδη τα ελαστικά για το Καναδικό Grand Prix, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 8-10 Ιουνίου και θα αποτελέσει τον έβδομο αγώνα της σεζόν, καθώς η ιταλική εταιρεία υποχρεούται βάσει κανονισμών να ανακοινώνει τα ελαστικά ενός Grand Prix εκτός Ευρώπης 15 εβδομάδες πριν αυτό ξεκινήσει.

Στον Καναδά, λοιπόν, θα δούμε για πρώτη φορά την hypersoft γόμα των Ιταλών, την οποία θα πλαισιώσουν η ultrasoft και η πολύ μαλακή γόμα, δηλαδή οι τρεις πιο μαλακές που υπάρχουν στην γκάμα, μιας και το Μόντρεαλ δε φημίζεται για τη φθορά των ελαστικών.

Παράλληλα, η Pirelli ανακοίνωσε τα ελαστικά και για το Ισπανικό Grand Prix, στις 11-13 Μαΐου. Εκεί, οι οδηγοί θα χρησιμοποιήσουν την πολύ μαλακή, τη μαλακή και τη μέση γόμα, χωρίς να γίνεται χρήση της σκληρής όπως είχαμε πέρυσι και μάλλον δε θα δούμε και φέτος.

Όπως λένε οι κανονισμοί, ένα σετ της μαλακότερης γόμας πρέπει να χρησιμοποιηθεί στο Q3 του εκάστοτε Grand Prix από τους οδηγούς, ενώ, για όσους δεν προκριθούν, θα μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν στον αγώνα. Επιπλέον, από ένα σετ των άλλων δύο γομών φυλάσσονται για την Κυριακή, ένα εκ των οποίων θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί υποχρεωτικά.

Η Pirelli δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τα ελαστικά για το έκτο Grand Prix της σεζόν, στο Μονακό, αλλά, επειδή πρόκειται για ευρωπαϊκό αγώνα, μπορεί να το κάνει μέχρι και οχτώ εβδομάδες πριν την έναρξη του. Η λογική, όμως, λέει ότι θα έχουμε ελαστικά αντίστοιχα με του Καναδά.

Grand Prix Ροζ Μοβ Κόκκινο Κίτρινο Λευκό Μπλε Πορτοκαλί
Αυστραλία Ultrasoft Πολύ μαλακά Μαλακά
Μπαχρέιν
Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Κίνα
Ultrasoft Μαλακά Μεσαία
Αζερμπαϊτζάν
Ultrasoft Πολύ μαλακά Μαλακά
Ισπανία
Πολύ μαλακά Μαλακά  Μεσαία
Καναδάς
 Hypersoft Ultrasoft Πολύ μαλακά
ΠηγήPirelli

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...