Jaguar: Η νέα XJ θα είναι μεγαλύτερη και πιο sport

Σχετικά άρθρα

Πολλά έχουν ακουστεί για την νέα γενιά της ναυαρχίδας της βρετανικής εταιρίας. Μια ότι θα είναι πλήρως ηλεκτρική, μια ότι θα είναι κάτι το ιδιαίτερο, με το μόνο σίγουρο να είναι ότι θα παραμείνει η ναυαρχίδα της εταιρίας.

Μιλώντας στο περιθώριο της έκθεσης της Γενεύης, ο Ian Callum, επικεφαλής σχεδιασμού της Jaguar, δήλωσε ότι η νέα XJ θα μεγαλώσει σε μέγεθος, ώστε να προσφέρει καλύτερους εσωτερικούς χώρους, απαντώντας έτσι στις αντιδράσεις για την ευρυχωρία της υπάρχουσας γενιάς. Χαρακτηριστικά ο Callum είπε:

Ναι, θα χρειαστούν τέσσερα [άτομα] να κυκλοφορήσουν στην αγορά με άνεση και πολυτέλεια, αλλά οι ομοιότητες σταματούν εκεί. Θα εξακολουθεί να είναι οδηγοκεντρικό αυτοκίνητο.

Τι σημαίνει αυτό; Η βρετανική εταιρία θέλει να δώσει έναν πιο sport χαρακτήρα στο μοντέλο, κάτι που δεν έχει κανένας από τους ανταγωνιστές του.

Η εταιρία σκοπεύει να την παρουσιάσει προς το τέλος του τρέχοντος έτους, γιορτάζοντας έτσι τα 50στά γενέθλια της αυθεντικής XJ, η οποία παρουσιάστηκε το 1968. Θα κυκλοφορήσει, όμως, το 2019 με τη νέα Jaguar XJ να βασίζεται σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί από κοινού με μερικά νέα μοντέλα με της Land Rover, προφανώς με τα σήματα της Range Rover.

Τέλος, φαίνεται ότι το κορυφαίο μοντέλο της Jaguar θα αφήσει στο παρελθόν τον σχεδιασμό του τετράθυρου coupe αμαξώματος, και αντ’αυτού το νέο θα είναι πεντάπορτο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...