Τι και αν στις αρχές του χρόνου η Volkswagen παρουσίασε στην Αμερική την GT έκδοση του Passat, με 280 άλογα, το μεσαίο γερμανικό sedan δεν απολαμβάνει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού την ίδια απήχηση που έχει στην Ευρώπη. Γι’αυτό και η διοίκηση της εταιρίας αποφάσισε να “παγώσει” την παραγωγή του αμερικάνικου Passat για οκτώ ημέρες, στο εργοστάσιο της VW στην πόλη της Chattanooga.

Πιο συγκεκριμένα, από 26 μέχρι 29 Μαρτίου και από 2 μέχρι 5 Απριλίου, δεν θα βγει από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου κάποιο Passat. Κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου, το εργοστάσιο θα παραμείνει ανοιχτό για την εκπαίδευση των ωριαίων εργαζομένων, ενώ θα γίνουν και οι απαραίτητες εργασίες για την ενίσχυση της παραγωγής του Atlas. Για την δεύτερη περίοδο είναι προγραμματισμένη η υποχρεωτική διακοπή λειτουργίας, χωρίς ωστόσο να προβλέπονται απολύσεις για τους 3.450 εργαζόμενους.

Για να καταλάβεις την ζήτηση του Passat, τον Φεβρουάριο βγήκαν από το εργοστάσιο της Chattanooga μόλις 3.036 αυτοκίνητα (-50% σε σχέση με τον Ιανουάριο), το Atlas πούλησε 4.766 αυτοκίνητα (+10% σε σχέση με τον Ιανουάριο), ενώ το Tiguan πούλησε 7.486 αυτοκίνητα.

 • SAMURAI-66

  Αλλη μια αποδειξη οτι χωρις χρηματισμο και φιλους στην διαφημιση και τον ηλεκτρονικο τυπο η vw περα απο την ευρωπη που την προσκυνουν οι χαριζοντας της βραβεια απλοχερα και την λιβανιζουν καθημερινα δεν παει μια με της φωτοτυπιες της στον υπολοιπο κοσμο!!
  Και εδω οι αμερικανοι ευτυχως εχουν γουστο!!

  • αλλη μια αποδειξη οτι η δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις…..η οτι δεν διαβαζεις το αρθρο και απλα εισαι στο ριπιτ !!
   ”Για να καταλάβεις την ζήτηση του Passat, τον Φεβρουάριο βγήκαν από το εργοστάσιο της Chattanooga μόλις 3.036 αυτοκίνητα (-50% σε σχέση με τον Ιανουάριο), το Atlas πούλησε 4.766 αυτοκίνητα (+10% σε σχέση με τον Ιανουάριο), ενώ το Tiguan πούλησε 7.486 αυτοκίνητα.”

   για να στο αναλυσω…οι αμερικανοι κοινως προτιμουν τα VW SUV παρα το sedan!!!

  • Mika

   Επειδη εχω μεινει πισω λιγο στα αρθρα,αλλα βλεπω τις επικεφαλιδες,πες μου στο αντιστοιχο αρθρο με το Avensis θα γελασω η θα ειναι εξαφανισμενος ο τυπος?
   :p

  • οοοοοοχι καριολ@κι θα κατσεις να τα διαβασεςι ολα τα αρθρα!!!! αχχαχαχαχα

  • Mika

   Ουτως η αλλως συμβαινει αυτο!
   :p