Υπέρ του budget cap η Renault

Σχετικά άρθρα

Πόσες φορές τα τελευταία χρόνια έχεις διαβάσει για ένα ανώτατο όριο στους προϋπολογισμούς των ομάδων; Η Παγκόσμια Ομοσπονδία προσπαθεί να μειώσει το κόστος για μία ομάδα, κυρίως για τις μικρότερες, προκειμένου το άθλημα να είναι πολύ πιο φιλικό σε αυτές, ώστε να μην έχουμε αποχωρήσεις όπως αυτές της Manor, της HRT ή της Caterham, οι οποίες δεν άντεξαν το σκληρό περιβάλλον του αθλήματος.

Οι κανονισμοί του 2021 αναμένεται να οριστικοποιηθούν φέτος, και ο Bob Bell της Renault δηλώνει ότι είναι υπέρ μιας επιβολής ενός ανώτατου ορίου στα έξοδα των ομάδων, όπως και οποιασδήποτε προσπάθειας για περιορισμό του κόστους, ώστε να μειωθούν οι χαοτικές διαφορές.

Η Renault τάσσεται υπέρ μιας μείωσης του κόστους, ώστε οι αγώνες της Formula 1 να είναι επιτυχημένοι. Τα τελευταία χρόνια, η διαφορά στο κόστος μεταξύ των ομάδων, των εσόδων και των εξόδων, είναι τεράστιο. Δε θα έπρεπε να κοστίζει τόσο για να είναι επιτυχημένη η Formula 1. Θα πρέπει να βρούμε τρόπους για να μειώσουμε το κόστος και να ισορροπήσουμε το grid. Υποστηρίζουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία γι’ αυτό, αν υπάρχει ένα ανώτατο όριο, τότε θα είμαστε σίγουρα υπέρ αυτού.

Αν είναι μια αναθεώρηση των κανονισμών για να μειώσουμε το κόστος, θα το υποστηρίξουμε και αυτό. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει κάποιος εκεί έξω που να υπέγραφε για να ξοδεύουμε περισσότερα. Ρεαλιστικά, η Formula 1 θα πρέπει να έρθει σε ένα σημείο όπου κάθε ομάδα θα μπορεί να επιβιώσει και να μην χάνει λεφτά.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Renault θεωρεί ότι μια ομάδα θα πρέπει να επιβιώνει λόγω των δικών της οικονομικών και όχι επειδή ένας μεγιστάνας ρίχνει λεφτά στα ταμεία.

Παίρνεις μια ομάδας όπως η Force India, κρατιέται ζωντανή τόσα χρόνια επειδή ο Vijay βάζει λεφτά. Η Manor επιβίωσε επειδή ο ιδιοκτήτης έβαζε λεφτά. Θα πρέπει να φτάσουμε στο σημείο όπου όλες οι ομάδες θα μπορούν να είναι αυτάρκεις με το εισόδημα που είναι σε θέση να δημιουργήσουν.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα