Πριν δυόμιση χρόνια, η πυροσβεστική του Λονδίνου είχε παραλάβει 52 BMW i3, και σήμερα μαθαίνουμε ότι η αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας παρήγγειλε 11 Toyota Mirai. Μέχρι στιγμής έχει παραλάβει τα πρώτα δύο, ενώ σύντομα θα προσθέσει και τα υπόλοιπα στον στόλο της.

H συγκεκριμένη προμήθεια των αυτοκινήτων γίνεται με την στήριξη από το πρόγραμμα επιχορηγήσεων Fuel Cells and Hydrogen 2 Joint Undertaking (FCHJU). Τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιηθούν τόσο για περιπολίες, όσο και για γενικό σκοπό, γι’αυτό και μερικά θα φέρουν τα σήματα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και άλλα όχι.

Τα Mirai θα έχουν πρόσβαση σε πέντε σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου, που καλύπτουν το Λονδίνο, νούμερο που αναμένεται να αυξηθεί στο μέλλον. Αποδίδει 155 άλογα, κάνοντας τα 0-100 χλμ/ώρα σε 9,6 δευτερόλεπτα και έχοντας τελική ταχύτητα 178 χλμ/ώρα.

Μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και σε πολικές συνθήκες σε θερμοκρασίες έως και -30 βαθμών Κελσίου, με την αυτονομία του να ανέρχεται στα 483 χλμ, με τις δεξαμενές υδρογόνου να χρειάζονται περίπου 3-5 λεπτά για να ανεφοδιαστούν πλήρως.