McLaren: Η Ferrari έσπασε τη συμφωνία μας με την πρόσληψη του Mekies

Σχετικά άρθρα

Ενισχυμένο θα είναι το τεχνικό τμήμα της Ferrari από τις 20 Σεπτεμβρίου, μετά από την πρόσληψη του Laurent Mekies. Το γεγονός ότι ο Γάλλος εργάζεται στη FIA και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι και το τέλος του Ιουνίου δεν αρέσει στις υπόλοιπες ομάδες. Ο λόγος είναι απλός και αφορά την πρόσβαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στα δεδομένα όλων των μονοθεσίων.

Η πρώτη αντίδραση έρχεται από την πλευρά της McLaren, καθώς η βρετανική ομάδα υποστηρίζει πως η Scuderia έσπασε τη συμφωνία μετά την πρόσληψη του Marcin Budkowski από τη Renault. Η εν λόγω συμφωνία λέει πως θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 12 μήνες μέχρι ένας πρώην τεχνικός της FIA εργαστεί σε μια ομάδα.

Στην περίπτωση του Mekies δε θα περάσουν ούτε τρεις μήνες, έτσι ο Eric Boullier δηλώνει δυσαρεστημένος, διότι η ομάδα του Maranello δεν ακολούθησε ό,τι συμφωνήθηκε πριν από μερικούς μήνες.

Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι με τη FIA, η οποία έχασε ακόμα έναν σημαντικό μηχανικό για μία αγωνιστική ομάδα. Ειδικά μετά από τη συμφωνία που κάναμε με όλες τις ομάδες στο τελευταίο Strategy Group, ότι δηλαδή κανένας υπάλληλος της FIA δε θα μπορούσε να εργαστεί σε κάποια ομάδες μέσα σε 12 μήνες από τη στιγμή που αποχώρησε από τη FIA. Η Ferrari πήγε ενάντια στη συμφωνία αυτή, και η FIA δεν έδρασε.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...