Μια πολύ κρίσιμη χρονιά για τη Formula 1 και τη Liberty Media πρόκειται να είναι το 2018. Φέτος, θα πρέπει να οριστικοποιηθούν οι κανονισμοί του 2021, με τους κινητήρες και το κόστος να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Σε μια προσπάθεια να μειωθεί το κόστος για το power unit, οι υπεύθυνοι σκέφτονται τυποποιημένα στοιχεία, μια κίνηση που έχει βρει αντίθετες τις Mercedes, Ferrari και Renault.

Οι δύο πρώτες έχουν απειλήσει με έξοδο από τη Formula 1 σε περίπτωση που οι κανονισμοί του 2021 εξαφανίσουν κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά. Η Ferrari, μάλιστα, έχει απειλήσει περισσότερο από τη Mercedes, και τώρα ο Toto Wolff προτείνει στους διοικούντες να μην τα βάζουν με τη Ferrari, διότι το άθλημα χρειάζεται περισσότερο την ιταλική ομάδα παρά το αντίθετο.

Μην προκαλείτε τον Sergio Marchionne. Νομίζω πως η Formula 1 χρειάζεται τη Ferrari περισσότερο απ’ ό,τι η Ferrari τη Formula 1. Καταλαβαίνει και βλέπει τι DNA χρειάζεται να αντιπροσωπεύει η Formula 1 για τη Ferrari, και δεν είναι ανόητος τύπος. Αν δεν βλέπει την αξία για τη φίρμα του, θα το πει κάποια μέρα. Είναι πολύ εύκολο. Και δε θα το μετανιώσει. Οπότε, καλύτερα να μην μπλέξετε μαζί του.

Το αφεντικό της Mercedes ισχυρίζεται πως ο Bernie Ecclestone ήταν σπουδαίος στο να κλείνει συμφωνίες και να πετυχαίνει αυτό που ήθελε, κάτι που πρέπει να αποδείξει τώρα η Liberty Media.

Σαφώς και θα πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να επιτύχουμε συνεργασίες. Ο Bernie Ecclestone ήταν τόσο καλός στις μέρες του, επειδή ήταν ο μόνος που κατάφερε να πετύχει μεγάλα deals. Αν ο Bernie πήγαινε σε μια κυβέρνηση κι έλεγε ότι ονειρευόταν ένα Grand Prix στη Σιγκαπούρη, για παράδειγμα, αυτό θα γινόταν. Αυτό έχει να κάνει με το πάθος και τον αυθεντικό χαρακτήρα του ατόμου. Η τωρινή διοίκηση θα πρέπει να δείξει ότι μπορεί κι αυτή να το κάνει.