Τον Οκτώβριο του 2017 η Nissan, στο περιθώριο της έκθεσης του Τόκιο είχε παρουσιάσει το IMx concept, ένα πρωτότυπο SUV, το οποίο στις αρχές του μήνα, αναβαθμίστηκε στην έκθεση της Γενεύης και σήμερα μαθαίνουμε πως θα περάσει στη παραγωγή μέσα στα επόμενα χρόνια.

Αυτό έγινε γνωστό μέσω του Mamoru Aoki, εκτελεστικού διευθυντή σχεδιασμού της Nissan, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως:

Το IMx δεν είναι απλά ένα concept. Σε λίγα χρόνια, θα εμφανιστεί [στην παραγωγή].

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι η έκδοση παραγωγής του θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Leaf, αλλά φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, μιας και το νέο ηλεκτρικό crossover της Ιαπωνικής εταιρίας θα κατασκευαστεί σε μια bespoke πλατφόρμα.

Το bespoke δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι εντελώς καινούρια, καθώς αυτή μπορεί να είναι μια επιμηκυμένη ή σημαντικά διαφοροποιημένη έκδοση της πλατφόρμας του Leaf. Ένα σενάριο που μοιάζει αρκετά πιθανό να συμβεί.

Όταν εκπρόσωπος της Nissan ρωτήθηκε αν η πλατφόρμα θα είναι αρθρωτή για να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα ηλεκτρικά της Renault-Nissan, αυτός απλώς επανέλαβε ότι θα είναι bespoke. Επιπλέον αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε τεχνικά και δομικά στοιχεία σχετικά με αυτή, διευκρινίζοντας ότι η πλατφόρμα του IMx δεν θα είναι ακριβώς η ίδια με εκείνη που βρίσκεται στο Leaf.

Το Nissan IMx Concept διέθετε δύο ηλεκτροκινητήρες, που συνδυαστικά παράγουν 435 άλογα με 700 Nm ροπής. Οι μπαταρίες τους είναι τοποθετημένοι στο πάτωμα, παρέχοντας αυτονομία 600 χλμ, ενώ η διάταξη αυτή επιτρέπει στο πρωτότυπο να έχει χαμηλό κέντρο βάρους και ευρύχωρο εσωτερικό.