Η Nissan στοχεύει σε 1 εκατ. πωλήσεις ηλεκτροκίνητων μοντέλων έως το 2022

Σχετικά άρθρα

Η Nissan ανακοίνωσε σήμερα πως έχει βάλει ως στόχο, από το 2022 και έπειτα, να πουλά τουλάχιστον 1 εκατ. BEVS οχήματα ετησίως. Έτσι η εταιρία αναφέρει πως θα βγάλει στην αγορά 8 νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, 4 εκ των οποίων αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας. Παράλληλα, η θυγατρική της, Infiniti, θα ξεκινήσει την κυκλοφορία νέων ηλεκτρικών μοντέλων από το 2021.

Συνολικά, η Nissan και οι εταίροι της, Renault και Mitsubishi, σκοπεύουν να κυκλοφορούν το 2022, 17 ηλεκτρικά μοντέλα και να πετύχουν ετήσιες πωλήσεις 14 εκατ. οχημάτων.

Η Nissan θα δαπανήσει 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε βάθος πενταετίας στην Κίνα.

Η ισχυρή επίθεση της Κίνας θα ξεκινήσει αυτό το έτος, με επικεφαλής την Nissan,

δήλωσε ο επικεφαλής του σχεδιασμού Philippe Klein στους δημοσιογράφους στο Τόκιο. Η Nissan πούλησε 1,52 εκατομμύρια αυτοκίνητα στην Κίνα πέρυσι, σε σύγκριση με τα 1,59 εκατομμύρια στις ΗΠΑ, την μεγαλύτερη αγορά της.

Η Nissan σχεδιάζει να εισαγάγει 20 ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέχρι το 2022 στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, στη κινέζικη, και σύμφωνα με το σχέδιο, τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα θα αντιπροσωπεύουν το 30% όλων των πωλήσεων το 2022 και μέχρι το 2025 όλα τα μοντέλα Infiniti θα ηλεκτροδοτούνται.

Bonus! Δες και το πως οι χρησιμοποιημένες μπαταριές από τα Leaf, θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να φωτίζουν την πόλη Namie, η οποία είχε πληγεί από το τσουνάμι του 2011.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...