Με νέο κιβώτιο ο Bottas

Σχετικά άρθρα

Με το αριστερό ξεκίνησε το 2018 ο Valtteri Bottas, λόγω του σφοδρού ατυχήματος που είχε στην αρχή του Q3. Ο Φινλανδός δεν πρόλαβε να σημειώσει χρόνο, έτσι ήταν δέκατος στην κατάταξη, χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε αν όντως θα ξεκινήσει από εκεί, αφού οι ζημιές στην W09 ήταν αρκετά μεγάλες, όπως και η πιθανότητα για αλλαγή κιβωτίου.

Πράγματι, ο 28χρονος θα χρησιμοποιήσει ένα νέο κιβώτιο για τον αυριανό αγώνα, κάτι που μεταφράζεται σε ποινή πέντε θέσεων στην εκκίνηση. Έτσι, θα τοποθετήσει την W09 στην 15η θέση του grid και θα προσπαθήσει να αναρριχηθεί όσο πιο μπροστά γίνεται για να πάρει κάποιους καλούς βαθμούς, με τις τρεις ζώνες DRS να τον βοηθούν σε αυτό.

Ο Bottas δέχτηκε στιγμιαία 27G δύναμης, συνεπώς μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας, προκειμένου να τον εξετάσουν οι γιατροί. Διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κάποιον τραυματισμό, έτσι μπορεί να πάρει κανονικά μέρος στον αγώνα αύριο. Μετά από αυτό, ο ίδιος παραδέχτηκε πως το λάθος είναι 100% δικό του.

Ήμουν υπερβολικά γρήγορος, άνοιξα πολύ και σίγουρα γλιστρούσε εκεί που πάτησα. Είχα ξαφνικά σπινάρισμα και δεν μπορούσα να διορθώσω πλέον το πίσω μέρος. Ήταν ένα δικό μου λάθος. Απλώς, πίεζα τόσο πολύ, προσπαθώντας να βρω λίγο χρόνο. Αυτό που κόστισε το Q3 κι επίσης μας δίνει επιπλέον δουλειά ως ομάδα για αύριο.

Η 15η θέση δεν είναι ό,τι καλύτερο να ξεκινάς έναν αγώνα, όμως ο ίδιος θεωρεί πως ο αγωνιστικός ρυθμός της W09 είναι πολύ καλός, ενώ λέει πως πολλά μπορούν να συμβούν στους 58 γύρους του αγώνα.

Ήταν ένα μεγάλο χτύπημα και είμαι χαρούμενος που όλα είναι καλά. Δεν υπάρχει πόνος αυτή τη στιγμή. Σίγουρα, εκείνη τη στιγμή σε πονάει λίγο, αλλά φαντάζομαι ότι κερδίζεις όταν κάνεις ένα τέτοιο λάθος. Το μονοθέσιο δεν είναι καλά, αλλά ελπίζω ότι θα είναι εντάξει. Πιστεύω πως αύριο, αν τα κάνουμε όλα σωστά, προφανώς, ξεκινάμε λίγο πίσω όσον αφορά τη μάχη για τη νίκη, αλλά δεν υπάρχει λόγος να τα παρατάμε το Σάββατο. Όλα είναι πιθανά.

Έχουμε δει ότι έχουμε ένα καλό μονοθέσιο στις κατατακτήριες, όπως έδειξε ο Lewis, όμως πιστεύουμε ότι έχουμε ένα πολύ καλό μονοθέσιο και για τον αγώνα, και όλα είναι πιθανά. Πολλά μπορούν να συμβούν στον αγώνα.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr