Αν είσαι οπαδός των παλιών Toyota Land Cruiser, τότε αυτή η αγγελία ίσως σου προκαλέσει ένα ενδιαφέρον. Ο λόγος για ένα FJ40 του 1978 σε εντελώς εργοστασιακή κατάσταση, το οποίο έχει διανύσει μόλις 8.500 χλμ.

Αρχικά το αυτοκίνητο πουλήθηκε στο Wyoming, με τον ιδιοκτήτη του – έναν διανομέα χαλιών- να το οδήγησε για ένα καλοκαίρι προτού το βάλει σε ένα ειδικό ξύλινο κιβώτιο που δημιούργησε για το FJ, σε έναν τοίχο στην αποθήκη του. Ήλπιζε να το βλέπει κάθε μέρα από το γραφείο του και να του υπενθυμίζει να εκπληρώσει το όνειρό του, που δεν ήταν άλλο από το να οδηγήσει με αυτό όλη την Αμερική για να επισκεφτεί όλα τα Εθνικά Πάρκα.

Δυστυχώς, όμως, πέθανε το 2000 προτού συμβεί αυτό, και τα παιδιά του θυμήθηκαν ότι υπήρχε κάποιο “παλαιού Jeep” στην αποθήκη, αλλά όταν το είδαν συνειδητοποίησαν ότι ήταν απλώς ένα παλιό Toyota.

Επικοινώνησαν με τον ιδρυτής της TLC4x4 και της ICON, Jonathan Ward, ο οποίος το αγόρασε άμεσα. Μετά από την απαραίτητη συντήρηση, το αυτοκίνητο πουλήθηκε σε έναν φίλο συλλέκτη του Ward. Μετά την εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού, και περίπου τα 3.200 χλμ. που προστέθηκαν τα τελευταία 18 χρόνια, αυτό το FJ40 έχει βγει σε δημοπρασία από το Bring A Trailer.

 

Η τιμή που έχει πιάσει τη στιγμή που γράφονται αυτές οι λέξεις είναι 100.000 δολάρια, με την δημοπρασία να κλείνει σε περίπου 6 ώρες.