Η Audi θα προσφέρει RS εκδόσεις και στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της

Σχετικά άρθρα

Η Audi θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στο έτος τις πωλήσεις του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, του E-Tron Quattro, το οποίο στη Γερμανία θα ξεκινά από τις 80.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Anthony Garbis, product manager του RS5, η Audi Sport θα προσφέρει σύντομα RS εκδόσεις στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της. Μπορεί να μην μπήκε σε λεπτομέρειες ο Garbis, αλλά η εταιρία είχε παρουσιάσει στη περσινή έκθεση της Γενεύης το Q8 Sport concept που έπαιρνε κίνηση από έναν 3.0 TFSI εξακύλινδρο κινητήρα που συνδυάζεται με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα και έναν ηλεκτρικό κομπρέσορα. Συνδυαστικά αποδίδει 476 άλογα με 700 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 4,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 275 χλμ/ώρα.

Η Audi έχει κατοχυρώσει το όνομα RS Q8, με σκοπό να βγει κάποια στιγμή στην αγορά. Το RS Q8 θα αντλεί στοιχεία από το Q8 Sport Concept, και αναμένεται να εξοπλίζονται με τον V8 4,0-λίτρων biturbo, απόδοσης 600 ίππων, που θα τοποθετηθεί τόσο στη νέα γενιά της Porsche Cayenne Turbo S, όσο και στην Lamborghini Urus. Η παραγωγή του Audi Q8 θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στο έτος στο εργοστάσιο της γερμανικής εταιρίας στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

ΠηγήCarbuzz

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα