Shell: Η απαγόρευση της βενζίνης και του πετρελαίου το 2035 θα συμβάλει στους στόχους για το κλίμα

Σχετικά άρθρα

Η Shell στη νέα του έκθεση με τίτλο Sky (PDF), προτείνει έως το 2035 την πλήρη απαγόρευση των αυτοκινήτων που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης που καταναλώνουν βενζίνη και πετρέλαιο, προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Ο πετρελαϊκός κολοσσός έχει ένα όραμα για το μέλλον. Συγκεκριμένα προτείνει έως το 2035, το 100% των νέων οχημάτων που θα πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Κίνα θα πρέπει να είναι οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το όραμα της Shell περιλαμβάνει επίσης αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα για τα κέντρα των πόλεων, νέους τρόπους για την κατασκευή φθηνών ηλεκτρικών μοντέλων και βελτίωση στις υποδομές.

Η Shell παραδέχεται πως ακόμη και αν το παραπάνω όραμά της είναι επιτυχής, οι οδικές εμπορευματικές μεταφορές θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο ως καύσιμο μέχρι την δεκαετία του 2050. Η Shell πιστεύει πως τα αυτοκίνητα που κινούνται σε όλο τον κόσμο και διαθέτουν κινητήρες εσωτερικής καύσης θα πρέπει να μειωθούν στο μισό στο διάστημα μεταξύ 2020 και 2050, ενώ έως το 2070 πρέπει να μειωθούν κατά 90%.

Παράλληλα η Shell πιστεύει και στο υδρογόνο, παρότι οι εταιρίες έχουν ρίξει κυρίως το βάρος τους στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, θεωρώντας πως θα πρέπει να διαδραματίσει τον ρόλο του για ένα καθαρότερο περιβάλλον. Η Shell υποστηρίζει πως κάθε πρατήριο καυσίμων του σήμερα που διαθέτει εγκαταστάσεις βενζίνης, πετρελαίου, φυσικού αερίου και LPG, μπορεί εύκολα να εγκαταστήσει συστήματα ανεφοδιασμού υδρογόνου.

Η Shell λέει πως η έκθεση Sky σχεδιάστηκε προκειμένου να λειτουργήσει ως “έμπνευση” για τις κυβερνήσεις, τις βιομηχανίες και τον κόσμο γενικότερα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...