Με το δύο στα δύο του σε Αυστραλία και Μπαχρέιν, ο Sebastian Vettel και η Ferrari δεν μπορούν παρά ευχαριστημένοι να είναι με το ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Ο 4άκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατέκτησε την 49η νίκη της καριέρας του την Κυριακή, ωστόσο αυτή δεν ήρθε με εύκολο τρόπο.

Ο Γερμανός έπρεπε να κάνει μια σπουδαία διαχείριση ελαστικών, την ώρα που πίσω του ο Valtteri Bottas τον απειλούσε στους τελευταίους γύρους. Η μέση γόμα έδειχνε να είναι πιο κατάλληλη για τις συνθήκες, έτσι ο 30χρονος έφτασε με αρκετά αγχωτικό τρόπο στην καρώ σημαία.

Η ανταγωνιστικότητα της Ferrari παρουσιάστηκε ανώτερη στην έρημο του Σακχίρ, όμως ο Seb δεν γνωρίζει αν η Ferrari βελτιώθηκε τόσο ή αν η Mercedes έχασε μέρος της ταχύτητας που είχε στη Μελβούρνη, εκεί που ήταν ξεκάθαρα το ταχύτερο μονοθέσιο. Πιθανότατα συνέβησαν και τα δύο σύμφωνα με τον Γερμανό.

Είναι δύσκολο να πω αν εμείς βελτιωθήκαμε ή αν η Mercedes έχασε ταχύτητα. Δεν μπορώ να μιλήσω γι’ αυτούς, αλλά πιστεύω πως είναι πάντα ένας συνδυασμός πραγμάτων. Πιθανώς η πίστα να μας ταίριαξε, όμως κυρίως είναι το γεγονός ότι είχα μία καλύτερη αίσθηση από το μονοθέσιο. Δουλέψαμε στο set-up, κάτι που μας βοήθησε να πάρουμε περισσότερα. Το μονοθέσιο έγινε πιο σταθερό στον έναν γύρο και στον αγωνιστικό ρυθμό. Οπότε, ένιωσα καλύτερα, να το ελέγχω περισσότερο.

Δεν ξέρω πόσο δυσκολεύτηκαν αυτοί. Έδειχναν αρκετά καλοί στο τέλος των stints και στις κατατακτήριες η διαφορά δεν ήταν μεγάλη. Συνολικά, ήταν μια κλειστή μάχη και προφανώς είναι ωραίο να τερματίζεις μόλις μπροστά.

Παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα και την πρωτοπορία στις δύο βαθμολογίες, ο Vettel ξεκαθαρίζει ότι το ιταλικό μονοθέσιο θα πρέπει να γίνει καλύτερο εν όψει της δύσκολης συνέχειας, διότι πιστεύει ότι οι τρεις κορυφαίες ομάδες είναι πολύ κοντά μεταξύ τους.

Είναι σαφές ότι πρέπει να βελτιωθούμε. Ο Valtteri και ο Lewis πιέζουν σκληρά. Προφανώς και ο Kimi πιέζει παράλληλα απίστευτα σκληρά. Επίσης, οι δύο οδηγοί της Red Bull, ο Max και ο Daniel πιέζουν σκληρά. Αυτές οι τρεις ομάδες και αυτοί οι έξι οδηγοί είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλος. Θα είναι σημαντικό να βελτιωθούμε και να γίνουμε γρήγοροι παντού. Αυτό βοηθάει. Όσο ταχύτερος είσαι, τόσο περισσότερο γίνεσαι ένα με το μονοθέσιό σου, νιώθεις πιο χαρούμενος, μπορείς να βγάλεις περισσότερη απόδοση όταν είναι απαραίτητο.