Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Toyota απέδειξε ότι στο μέλλον θα δούμε αρκετές sport εκδόσεις των μοντέλων της. Όπως θυμάσαι, ανακοίνωσε μια νέα σειρά σπορ εκδόσεων που θα πωλούνται με το όνομα GR, προερχόμενο από τα αρχικά των λέξεων Gazoo Racing. Συνολικά θα υπάρχουν τρία διαφορετικά “επίπεδα” εκδόσεων με το GR Sport να βρίσκεται στη βάση, να ακολουθεί το GR, ενώ στη κορυφή θα συναντάμε τα GRMN μοντέλα.

Όλα τα μοντέλα της Toyota αποκτούν GR εκδόσεις, από το Yaris μέχρι το Harrier, το Prius και το Noah, τα οποία θα διαθέτουν αναβαθμισμένα φρένα, νέα ανάρτηση, νέα εξάτμιση, μπλοκέ διαφορικό και αεροδυναμικές βελτιώσεις. Τα GR Sport μοντέλα αποκτούν κυρίως αισθητικές αναβαθμίσεις, ενώ μερικά φέρουν και νέα ανάρτηση, και αρχικά θα προσφέρονται μονάχα στην Ιαπωνία, ενώ αργότερα θα προστεθούν και άλλες αγορές.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο αντιπρόεδρος πωλήσεων και marketing της Toyota Αυστραλίας, Sean Hanley, δήλωσε με πάσα βεβαιότητα ότι μια hot έκδοση του νέου Auris/Corolla θα είχε επιτυχία στην χώρα του. Και συνέχισε ότι το θέμα είναι το πότε, και όχι αν μια τέτοια έκδοση κυκλοφορήσει στην Αυστραλία, λέγοντας:

Είμαστε στα βρεφικά στάδια της έναρξης της μάρκας Gazoo Racing στην Αυστραλία, και θα ξεκινήσουμε να το κάνουμε αυτό μέσα από τη συνεργασία μας με τον Harry Bates και το ARC [Australian Rally Championship]. Θα συνεχίσουμε το λανσάρισμα μέσω της μάρκας με το WRC αργότερα φέτος.

Αρχικά η Toyota αναμένεται να βγάλει στην αγορά την Corolla GR έκδοση, αντίστοιχη του Focus ST και Golf GTI. Ωστόσο για Ευρώπη δεν είναι τίποτα σίγουρο.