Η Tesla κατηγορεί τον οδηγό του Model X για το μοιραίο δυστύχημα

Σχετικά άρθρα

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου, συνέβη ένα τροχαίο δυστύχημα με ένα Model X στον αυτοκινητόδρομο 101, στο Mountain View της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, στο οποίο ο 38χρονος οδηγός του έχασε τη ζωή του.

Μερικές ημέρες μετά, η Tesla ανακοίνωσε πως κατά τη διάρκεια του δυστυχήματος το σύστημα αυτόματης οδήγησης, Autopilot ήταν ενεργοποιημένο, με το 38χρονο οδηγό Walter Huang, παρότι είχε λάβει πολλαπλές οπτικές και μια ακουστική προειδοποίηση, δεν είχε βάλει τα χέρια του στο τιμόνι, με το σύστημα να καταγράφει πως τα χέρια του δεν οδηγού δεν βρισκόταν στο τιμόνι 6 δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση, χρόνος αρκετός προκειμένου να αποφευχθεί το δυστύχημα.

Έτσι η Tesla κατηγορεί τον οδηγό του Model X ως τον καθόλα υπεύθυνο για το μοιραίο δυστύχημα, με την οικογένειά του να είναι έτοιμη να κινηθεί νομικά κατά της Tesla, μιας και έχει προσλάβει δικηγόρο ο οποίος δήλωσε:

Δυστυχώς η Tesla προσπάθησε να κατηγορήσει το θύμα. Tο Model X του, τον έβγαλε από τη λωρίδα που οδηγούσε, στη συνεχεία απέτυχε να φρενάρει και μετά τον οδήγησε πάνω στο τσιμεντένιο διαχωριστικό στηθαίο. Πιστεύουμε ότι αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ αν το σύστημα Autopilot δεν ήταν ενεργοποιημένο.

Η Tesla απάντησε πως είναι εξαιρετικά σαφής πως το Autopilot απαιτεί από τον οδηγό να είναι σε εγρήγορση και να έχει τα χέρια του στο τιμόνι. Αυτή η υπενθύμιση γίνεται κάθε φορά που ενεργοποιείται το Autopilot. Αν το σύστημα εντοπίσει ότι τα χέρια δεν είναι στο τιμόνι, παρέχει οπτικές και ηχητικές ειδοποιήσεις. Αυτό συνέβη αρκετές φορές με το αυτοκίνητο του Huang εκείνη την ημέρα, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε σε καμία ειδοποίηση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...