Πιο βαριά κατά 55 κιλά η νέα BMW M2 Competition

Σχετικά άρθρα

Πριν περίπου μια εβδομάδα διέρρευσαν οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες της αναβαθμισμένης έκδοσης της M2, με την BMW να παρουσιάζει τη M2 Competition στις 25 του Απρίλη στο περιθώριο της έκθεσης του Πεκίνου.

Σήμερα, όμως, μαθαίνουμε κάποιες νέες πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, το οποίο είναι μεν πιο δυνατό από την “απλή” Μ2, αλλά συνάμα και πιο βαρύ. Μηχανικά η “baby M” θα κινείται από τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα της M3/M4, αλλά σε μια detuned έκδοση καθώς θα αποδίδει 410 ίππων (αντί για 431 της M3/M3 και 370 της σημερινής M2), με τη ροπή να φτάνει τα 550 Nm (+50 Nm σε σχέση με την σημερινή M2).

Ο κινητήρας θα συνεχίσει να συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με ένα 7-τάχυτο διπλού συμπλέκτη, με την κίνηση φυσικά να γίνεται στον πίσω άξονα. Δυστυχώς, η αυξημένη ανάγκη για πρόσθετη ψύξη του κινητήρα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί το βάρος του αυτοκινήτου από τα 1.495 κιλά στα 1.550 κιλά, καθώς τοποθετήθηκαν μεγαλύτερα ψυγεία, ενώ λογικά θα διαθέτει διπλά turbo, αντί του ενός που υπάρχει σήμερα.

Παρόλα αυτά, οι επιδόσεις της M2 Competition είναι ελάχιστα καλύτερες, καθώς η χειροκίνητη έκδοση χρειάζεται 4,4 δευτ. για να ολοκληρώσει το 0-100 χλμ/ώρα, ενώ η αυτόματη 4,2 δευτ., με τα νούμερα να είναι κατά 0,1 δευτ. καλύτερα σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο. Η τελική δεν αλλάζει, καθώς περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Τα καλά νέα συνεχίζονται, καθώς οι μηχανικοί της BMW έχουν τοποθετήσει μια αναβαθμισμένη ανάρτηση, ένα ενεργό διαφορικό Μ, ενώ όταν σηκώνεις το καπό του κινητήρα θα βλέπεις μια full-carbon μπάρα θόλων, όπως ακριβώς στις M3/M4.

Τέλος, το αυτοκίνητο φοράει νέες 19άρες ζάντες, οι οποίες “ντύνονται” με Michelin Pilot Super Sport ελαστικά. Από θέμα φρένων, στον εμπρός άξονα υπάρχουν τετραπίστονες δαγκάνες με δίσκους 380 χλστ. και διπίστονες πίσω με δίσκους 370 χλστ. Προαιρετικά, όμως, η BMW τοποθετεί εξαπίστονες δαγκάνες με δίσκους 400 χλστ. εμπρός και τετραπίστονες πίσω με δίσκους 380 χλστ. Ακόμα, αναμένεται να προστεθούν και νέα χρώματα στην παλέτα, όπως το ασημί Hockenheim Silver και το πορτοκαλί Sunset Orange.

Πηγήbimmerpost

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...