Το Dauer 962 LM Sport, ανήκει σε εκείνη την πολύ ξεχωριστή κατηγορία αυτοκινήτων που περιλαμβάνει, τα detuned αγωνιστικά με άδεια κυκλοφορίας για τον δρόμο. Όπως υποδηλώνει το όνομα, ήταν επί της ουσίας μία Porsche 962. Μέρη του αμαξώματος είχαν αλλάξει ελαφρώς, το πάτωμα ήταν επίπεδο αντί του ground effect που είχε το αγωνιστικό και στην καμπίνα, τοποθετήθηκε δεύτερο κάθισμα, μπόλικο δέρμα και μερικές ακόμα πολυτέλειες.

Κατά τα άλλα, το μοντέλο της Dauer, ήταν μία αγωνιστική Porsche 962. O κινητήρας ήταν ένας τρίλιτρος, twin-turbo flat-six που απέδιδε πάνω από 730 άλογα, και σύμφωνα με τον Dauer η τελική του ταχύτητα άγγιζε τα 404 χλμ/ώρα, καθιστώντας το το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου…το 1993.

Η Dauer δεν είχε σκοπό να κατασκευάσει αγωνιστική έκδοση του μοντέλου της. Φάνταζε ανόητο στο κάτω-κάτω. Να κάνεις αγωνιστική έκδοση του μοντέλου δρόμου που ήταν στην ουσία αγωνιστικό; Όμως η Porsche είδε τις δυνατότητες και πίεσε την Dauer να κατέβει στην GT1 κατηγορία. Δεν θα μακρυγορήσω.

Το Dauer 962 Le Mans, ήταν 15 δευτερόλεπτα ταχύτερο στον γύρο από τα αγωνιστικά της GT1 κατηγορίας. Λογικό, για ένα ελαφρώς καμουφλαρισμένο Group C! Φυσικά την επόμενη χρονιά, οι κανονισμοί άλλαξαν και το Dauer αποκλείστηκε από την GT1! Όσο για την παραγωγή, ο Jochen Dauer ισχυριζόταν ότι κατασκεύασε 50 αυτοκίνητα από τα αγωνιστικά που βρήκε στην αγορά. Προφανώς το τελικό νούμερο ήταν χαμηλότερο αλλά κανείς δεν ξέρει ποιο είναι αυτό. Ξέρουμε όμως ότι 6 (!!) αγόρασε ο Σουλτάνος του Μπρουνέι…