Μετά από το Albert Park, η Formula 1 επιστρέφει σε ένα circuit πίστας, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, εκεί που η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού πήγε για πρώτη φορά πέρυσι. Σε μια τέτοια πίστα, η Pirelli έχει επιλέξει μαλακές γόμες, όμως όχι τις πιο μαλακές στην γκάμα της, καθώς οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους την ultrasoft, την πολύ μαλακή και την μαλακή γόμα.

Σήμερα, η ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε τις επιλογές των οδηγών για το επικείμενο Grand Prix, και αυτό που βλέπουμε είναι η κυριαρχία της ultrasoft γόμας. Η Ferrari είναι η πιο επιθετική ομάδα (μαζί με τη Sauber), αφού οι Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen θα χρησιμοποιήσουν δέκα σετ ultrasoft γόμας, όμως ο Γερμανός έχει ένα επιπλέον σετ πολύ μαλακής γόμας.

Εννιά σετ ultrasoft γόμας θα έχουν στη διάθεσή τους οι πιλότοι της Mercedes, όμως κι εδώ υπάρχει μία διαφοροποίηση, μιας και βλέπουμε ότι ο Valtteri Bottas θα έχει τρία σετ πολύ μαλακής γόμας, έναντι δύο του Lewis Hamilton. Λίγο πιο συντηρητική η Red Bull, με οχτώ σετ ultrasoft γόμας, μαζί με τρία σετ πολύ μαλακής και δύο σετ μαλακής γόμας.

Διαφορές βλέπουμε και μεταξύ των οδηγών της McLaren. Εννιά σετ ultrasoft γόμας για τον Fernando Alonso, ένα λιγότερο από τον Stoffel Vandoorne, όμως ο Ισπανός θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τρία σετ πολύ μαλακής γόμας, όταν ο team-mate του θα έχει δύο.