Στα τέλη του τρέχοντος έτους, η Subaru θα παρουσιάσει το πρώτο της plug-in hybrid μοντέλο, και σήμερα -μάλλον- μαθαίνουμε το όνομα του. Σύμφωνα με αρχεία από το αμερικάνικο γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων, η Subaru Corporation κατοχύρωσε το όνομα Evoltis για άμεση χρήση. Φυσικά αυτό δεν είναι δεσμευτικό για τη Subaru, καθώς θα μπορούσε κάλλιστα να ονομάσει έτσι το υβριδικό της σύστημα, το σύστημα φόρτισης του αυτοκινήτου ή οτιδήποτε άλλο.

Subaru φαίνεται να έχει αργήσει να προσφέρει ένα υβριδικό ή ηλεκτρικό μοντέλο, αλλά οι αυστηρότεροι κανονισμοί εκπομπών σε όλο τον κόσμο, έχουν κάνει την ιαπωνική εταιρία να επανεξετάσει τις επιλογές της. Ο CEO της Subaru, Yasuyuki Yoshinaga, σε παλιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει πως δεν χρειάζεται να κατασκευαστεί μια ειδική πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά/υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία θα βασίζονται στη νέα SGP πλατφόρμα (Subaru Global Platform), η οποία έχει αναπτυχθεί προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει και ηλεκτροκινητήρες.

Το plug-in υβριδικό μοντέλο της Subaru θα δανείζεται τα μηχανικά μέρη του Toyota Prius plug-in hybrid, κάτι που σημαίνει ότι λογικά θα διαθέτει μια μπαταρία ιόντων-λιθίου 8,8 kWh. Ο τεχνικός διευθυντής, όμως, της Subaru, Takeshi Tachimori, τόνισε ότι το μοντέλο της εταιρίας του θα διαθέτει έναν κινητήρα τοποθετημένο στον διαμήκη άξονα, και όχι εγκάρσια όπως ο κινητήρας της Toyota.

To αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στην Ιαπωνία και θα πωλείται αρχικά στην Αμερική, ενώ το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρίας αναμένεται το 2021.