Στην πρώτη του φετινή νίκη και την έκτη νίκη της καριέρας του έφτασε την περασμένη Κυριακή ο Daniel Ricciardo. Η απόδοση του Αυστραλού ήταν εξαιρετική και τα προσπεράσματά του για μία ακόμα φορά κορυφαίου επιπέδου, αλλά η νίκη δεν ήρθε επειδή η αυστριακή ομάδα είχε το ταχύτερο μονοθέσιο στην Κίνα.

Η εκπληκτική ταχύτητα στους τελευταίους 21 γύρους οφείλεται στην φρέσκια μαλακή γόμα που φόρεσε ο 28χρονος υπό το Αυτοκίνητο Ασφαλείας και φυσικά στη στρατηγική της Red Bull που αποδείχθηκε η πιο σωστή. Η νίκη είναι πάντα ωραίο συναίσθημα, όμως ο Ricciardo δηλώνει πως ακόμα δεν έχει πειστεί για το αν θα πρέπει να βάλει την υπογραφή του σε ένα νέο συμβόλαιο της Red Bull.

Σίγουρα θέλω να έχω το καλύτερο μονοθέσιο. Νομίζω πως το Σαββατοκύριακο απέδειξε πως, αν έχω την ευκαιρία να κερδίσω, μπορώ να το κάνω. Μπορώ να διαχειριστώ αυτή την πίεση και αυτή την ένταση. Αν μπορούμε να κερδίσουμε μερικούς αγώνες με τη Red Bull, αυτό φαίνεται ελκυστικό. Αν όχι, τότε υποθέτω ότι θα κοιτάξω άλλες επιλογές. Προφανώς και η νίκη βοήθησε, αλλά τερματίζαμε στην έκτη θέση σε κάθε αγώνα, αυτό δεν είναι το πιο ελκυστικό για ‘μένα.

Επιπλέον, ο «Ricci» τονίζει ότι αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να πει αν η RB14 μπορεί να τα βάλει με τις SF71H και W09 φέτος. Ωστόσο, μια ενδεχόμενη νίκη στο Μπακού στις 29 του μήνα θα τον έκανε να το πιστέψει.

Νομίζω πως είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι μπορούμε να παλέψουμε με τη Ferrari και τη Mercedes. Κερδίσαμε, όμως θα πρέπει να κερδίζουμε τακτικά για να το δείξουμε αυτό. Αν κερδίσουμε ξανά στο Μπακού, τότε πιθανότατα θα πω ότι μπορούμε.