Έφοδο σε γραφεία της Porsche στη Γερμανία έκαναν 33 εισαγγελείς και 160 αστυνομικοί λόγω υποψιών για απάτη αναφορικά με το dieselgate.

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της Στουτγάρδης ερευνώνται εγκαταστάσεις σε δέκα κτίρια της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Βάδη Βυρτεμβέργη και τη Βαυαρία. Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται τρία άτομα, μεταξύ των οποίων ένα μέλος του ΔΣ της Porsche, ένα πρώην στέλεχός της κι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του management.

Έτσι, μετά τη Volkswagen και την Αudi, τώρα και η Porsche μπαίνει στο μικροσκόπιο των ερευνών για το σκάνδαλο με τη χειραγώγηση των εκπομπών ρύπων στα οχήματα με κινητήρες ντίζελ, ενώ έρευνες έχουν γίνει και στη BMW και στην Daimler.

Η Porsche επιμένει ότι είχε προμηθευτεί τους επίμαχους κινητήρες, που είχαν υποστεί τροποποιήσεις για να παρουσιάζουν μειωμένες εκπομπές ρύπων, από την Audi, αλλά η εισαγγελία αμφιβάλλει.

 • SAMURAI-66

  Τρια χρονια+ κλεισαμε απο το σκανδαλο και σημερα εκαναν εφοδο με σκοπο να βρουν στοιχεια στο παιδι του group???
  Η εχουν δημοσιες δικαστικες υπηρεσιες στην χωρα τους η πολυ απλα μας δουλευουν.
  Τωρα τα οποια επιβαρυντικα για αυτους εγραφα σχετικα με την απατη που αποδεικνυουν την εμπλοκη τους θα τα εχουν κρυψει οι γερμανοι στην γη του πυρος!!

 • συνελήφθη ο υπεύθυνος ανάπτυξης κινητήρων της πόρσε. ήταν κολλητός με τον μίλερ της vw
  https://jalopnik.com/porsches-head-of-powertrain-development-arrested-1825413472

  και σχολιάκι θάνατος από τζαλοπνικ:

  I figure that VW employees will stop getting arrested over Dieselgate
  sometime after internal combustion engines are made completely obsolete
  by solar power or something.