Η BMW στο περιθώριο του φετινού event “Digital Day” εκτός τα 3D εκτυπωμένα μέρη παρουσίασε μια πρώτη γεύση της νέας γενιάς του λειτουργικού της συστήματος, του BMW Operating System 7.0, δείχνοντάς μας και τον νέο πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων που θα έχουν τα μελλοντικά της μοντέλα.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων ενσωματώνει και το ανανεωμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας iDriveκαι μέσα του μπορεί να προβάλλονται οι χάρτες πλοήγησης μαζί με τις προτιμήσεις του οδηγού. Τα γραφικά είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένα ώστε να συνδυάζονται άψογα με αυτά της οθόνης 12,3″ στο κέντρο του ταμπλό, ώστε να δίνουν την ψευδαίσθηση μιας ομοιόμορφα σχεδιασμένης μεγάλης οθόνης.

Η κεντρική οθόνη έχει ενημερωθεί και αυτή και προσφέρει καλύτερη λειτουργία αφής, ενώ μπορεί να προβάλλει περισσότερες πληροφορίες. Η δομή του μενού είναι απλή και επιτρέπει στον χρήστη να μεταβεί στην επιθυμητή λειτουργία χωρίς καμία ταλαιπωρία και χωρίς να σπαταλάει χρόνο, περνώντας από ατελείωτα υπομενού. Εκτός από την οθόνη αφής, ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει τον διακόπτη iDrive ή να αποκτήσει πρόσβαση στις λειτουργίες του αυτοκινήτου μέσω gestures και φωνητικών εντολών.

Τα πρώτα μοντέλα της BMW που θα αποκτήσουν τον νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων είναι οι νέες X5, X7, 8-Series και 7-Series facelift.